Overslaan en naar de inhoud gaan
Bijscholing: Focus op het werk

Bijscholing : Focus op het werk

Iets voor jou?

We delen zelden eenzelfde visie als het gaat over deconnectie. Wat voor de ene de heilige graal lijkt in de strijd tegen stress en burn-out, voelt voor de ander als een regelrechte aanslag op zijn autonomie.Tijd om wat klaarheid te scheppen.

Wat brengt (hyper)connectiviteit ons eigenlijk? Alvast niet enkel kommer en kwel, maar in elk geval wel efficiëntieverlies. En toch veroorzaakt alleen al de gedachte aan een afwezige smartphone een kleine paniekreactie. Hoe komt dat? En hoe moeten we ermee aan de slag om ons werk en onze organisatie zo performant mogelijk te houden?

Wat leer je?

Deze praktijkopleiding gaat over persoonlijk timemanagement, groepsdynamiek en een functionerend beleid in de onderneming. Je leert begrippen als connectiviteit, hyperconnectiviteit, technostress, ... correct te kaderen en onderzoekt de effecten van constant ‘aan’ staan. We bespreken welke praktische zaken bedrijven kunnen doen om hun medewerkers de nodige rust en focus te gunnen, maar toch efficiënt te blijven werken. Welke hulpmiddelen zijn hiervoor geschikt? En hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers de gemaakte afspraken respecteren?

Je gaat naar huis met een schat aan informatie over inrichting van kantoorruimtes, verhogen van intrinsieke motivatie, gefocust werken en de do’s en dont’s van een passend beleid.

Praktische informatie

  • De opleiding gaat door vanaf 4 inschrijvingen. We beperken de groep tot maximaal 20 deelnemers.
  • De prijs van deze studiedag is inclusief lunch, dranken, attest van deelname, studiemateriaal én enthousiaste lesgever.
  • Docent van deze opleiding is Annick Alders, juriste en oplossingsgericht adviseur bij Cautius, gespecialiseerd in de psychosociale aspecten van arbeidsveiligheid. Haar passie voor welzijn op het werk uit zich in adviesverlening op juridisch vlak, maar ook door samenwerking met de bedrijfsleiding. Na bijna 20 jaar in de zakenadvocatuur begrijpt Annick bij uitstek het moeilijke evenwicht tussen economie en psychosociaal welbevinden. Bovenal weet zij dat zowel werkgevers als werknemers concrete tools en oplossingen willen, in plaats van problemen en beperkingen. Annick publiceert geregeld over de materie bij Kluwer én is een gewaarde docente bij het Veiligheidsinstituut binnen de opleiding 'Psychosociale risico's duurzaam aanpakken'.
  • Deze opleiding komt in aanmerking als verplichte bijscholing voor preventieadviseurs.
  • Raadpleeg hier onze annulerings- en betalingsvoorwaarden.
Terug naar overzicht