Overslaan en naar de inhoud gaan
Microcredential toegepaste pychologie

Microcredential
Toegepaste Psychologie: kennismaking

Wil jij graag up to date blijven over je vakgebied? Of heb je interesse in psychologie? Dan is dit microcredential iets voor jou!

Iets voor jou?

Altijd al meer willen weten over psychologie? Wil je een verkennende blik werpen op dit boeiende vakgebied? En heb je al een diploma secundair onderwijs op zak? Dan is een microcredential uit de cluster Kennismaking een goede start! Je kan zo inzicht krijgen in het gedrag van anderen en jezelf, het effect van groepen op het individu, de ontwikkeling van de mens en/of je communicatieve vaardigheden verbeteren.

Wat leer je?

  • Je krijgt meer inzicht in het gedrag van mensen
  • Je verbetert je communicatieve vaardigheden
  • Ideaal om je eerste stappen in de wereld van psychologie te zetten 

Je kiest zelf welke en hoeveel vakken je in je programma opneemt en over hoeveel jaar je dit spreidt. Bepaal dus zelf je vakkenpakket door verschillende vakken te combineren. Voor elk vak dat je behaalt, krijg je een creditbewijs.

Per vak waar je voor slaagt, ontvang je een creditbewijs. Smaakt het na het volgen van de microcredential naar meer? Dan kan je nog voor een bachelor in de Toegepaste Psychologie gaan en ontvang je automatisch een vrijstelling voor de reeds behaalde vakken.

Interesse? 

Ben je geïnteresseerd in deze microcredential? Stuur dan een e-mail naar de trajectbegeleider Toegepaste Psychologie (trajectbegeleiding.tp@ap.be). Zo kunnen we meteen nagaan of deze microcredential bij jou past.

Blended learning

Je volgt praktijkvakken op de campus, de theorie kan je op je eigen tempo thuis verwerken. De lessen gaan ’s avonds door, zodat je deze kan combineren met jouw werk en/of gezin.

Perfecte introductie

Het is de ideale manier om uit te maken of psychologie iets voor jou is. Als je nadien de opleiding start, krijg je voor elk vak waarvoor je geslaagd bent  een vrijstelling in de opleiding.

DOCENTEN UIT HET WERKVELD

Je krijgt les van docenten met veel praktijkervaring. 

Je kiest zelf welke en hoeveel vakken je in je programma opneemt en over hoeveel jaar je dit spreidt. Bepaal dus zelf je vakkenpakket door verschillende vakken uit onderstaande tabel te combineren. Je krijgt per vak dat je geslaagd bent een creditbewijs. 

Microcredential

Studiepunten

Semester

Lesavonden

Algemene psychologie

3

1

4

Positieve psychologie 

3

1

4

Sociale psychologie

3

1

4

Communicatie

6

1

10

Levenslooppsychologie

3

2

5

Persoonlijkheidspsychologie

3

2

4

Voor meer informatie over deze vakken, ga je naar ects.ap.be, en klik op een van bovenstaande vakken.

Je krijgt per vak dat je geslaagd bent een creditbewijs. Smaakt het microcredential naar meer? Dan kan je nog voor een bachelor in de Toegepaste Psychologie gaan en een vrijstelling aanvragen voor de reeds behaalde vakken.