Overslaan en naar de inhoud gaan

Oncologie

 • Dagtraject

  Troeven

  Perfect te combineren met je job

  Werk je al? Geen probleem. Je kan deeltijds studeren, met soepele instapmogelijkheden. Plannen is makkelijk want je hebt één vaste lesdag per week. Dankzij de strakke organisatie sta je nooit voor verrassingen en loopt alles op rolletjes.

  Specialisten uit het werkveld

  Je leert van de besten: onze lectoren zijn specialisten uit het werkveld en delen maar al te graag hun expertise met jou. Zij weten waarover ze spreken dankzij een massa ervaring. Ze helpen je graag verder met al je vragen en volgen je ontwikkeling op de voet.

  Boeiende stages in binnen- en buitenland

  Je kiest uit een heleboel boeiende stageplaatsen. In je onmiddellijke omgeving in Antwerpen heb je al heel wat mogelijkheden. Maar wie wil, kan ook verder weg trekken, tot in het buitenland toe.

  Programma

  Theorie en praktijk gaan hand in hand

  Je opleiding telt 60 studiepunten en bestaat uit vier theoriemodules, een deel klinisch onderwijs met een intensieve stageperiode, en een praktijkgerichte bachelorproef. 

  Voor je stage breng je 450 uur door in minstens drie verschillende zorgdomeinen: algemene en gespecialiseerde oncologie, palliatieve zorgen en radiotherapie.

  Voor je bachelorproef onderzoek je zelfstandig een probleem of vraag uit de oncologische praktijk. 

  Ben je werkstudent? Dan kan je de stage in je eigen organisatie doorlopen als die beschikt over de verschillende zorgdomeinen. Maar ons advies is om je stage buiten je vaste werkplek door te brengen. In samenspraak met je eigen directie en onze coördinator klinisch onderwijs stel je een individueel stagetraject op.

  Flexibel studeren

  We geven je alle kansen om je studies succesvol te combineren met een job. We bieden de opleiding aan in Antwerpen of Gent. Je hebt een lesdag per week en kiest op voorhand waar je de lessen volgt. 

  Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak? Met eerder verworven kwalificaties en competenties kom je in aanmerking voor vrijstellingen. Voor bachelor-na-bacheloropleidingen heb je overigens geen leerkrediet nodig. 

  Na je opleiding

  Snel op weg naar werk

  De vraag naar verpleegkundigen met een specialisatie in oncologie neemt snel toe. De verouderende bevolking heeft hier veel mee te maken. Anderzijds is het zo dat de specifieke zorg van kankerpatiënten door onderzoek steeds verder uitbreidt. Je mag dus gerust zijn dat je met dit diploma op zak geen gebrek aan werk zal hebben. 

  Goed om weten is dat dit diploma ook aan de Europese richtlijn van het vak voldoet. Je kan dus straks ook buiten de landsgrenzen als oncologisch verpleegkundige aan het werk.