Diabeteseducator | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Diabeteseducator

 • Dagtraject

  Troeven

  Ervaren docenten, recht uit het werkveld

  Het lectorenteam bestaat uit vakbekwame mensen die maar al te graag hun kennis aan je doorgeven. Onze lesgevers staan met beide voeten in het werkveld en hebben enorm veel expertise in hun specialiteit. Ze bewaken mee de kwaliteit van het programma en staan in voor de wetenschappelijk onderbouwde inhoud.

  Op maat

  We zorgen ervoor dat je deze opleiding gemakkelijk kan combineren met je privésituatie. Je kan je stageplaats zelf kiezen, zodat de locatie en planning perfect aansluiten bij je persoonlijke wensen.De lesmomenten vinden altijd plaats op vrijdag, zodat je ook hiermee rekening kan houden in je eigen werkschema. 

  Programma

  Doorgedreven specialisatie

  De opleiding bestaat uit vier onderdelen, wat in totaal overeenkomt 20 studiepunten:

  • Biomedische wetenschappen
  • Verpleegkundige en psychosociale wetenschappen
  • Innovatie en organisatie van de diabeteszorg
  • Onderzoek van een eigen case of praktijkvraag

  Hierin zit ook een stage vervat.  

   

  Na je opleiding

  Onmiddellijk aan de slag

  Als diabeteseducator kan je zowel in de eerste- als tweedelijnszorg aan de slag.

  Binnen de tweedelijnszorg werk je in het diabetescentrum van een ziekenhuis, waar je patiënten informeert en begeleidt in hun ziekteproces. Je komt terecht in een ruimer diabetesteam en bent de onmisbare schakel tussen arts, podoloog, verpleegkundige, diëtist, schoenmaker en andere hulpverleners.

  Binnen de eerstelijnszorg heb je als thuisverpleegkundige meer beslissingsrecht. Bovendien wordt voor bepaalde zorgen vanuit de RIZIV een extra nomenclatuurnummer voorzien, waardoor je meer verdient. Er ligt ook een rol voor jou weggelegd in een Lokaal Multidisciplinair Netwerk (LMN) of een huisartsenpraktijk.

  Toelatingsvoorwaarden

  Deze specialisatie-opleiding is gericht op studenten die reeds in bezit zijn van een bachelordiploma Verpleegkunde, Vroedkunde, Kinesitherapie, Voedings- en dieetkunde of Podologie.