Overslaan en naar de inhoud gaan
expert

Heidi Vandewalle

Heidi Vandewalle (1986°) studeerde in 2007 af als Bachelor in de Verpleegkunde (KHK Lier) en behaalde vervolgens in 2008 de Bachelor-na-Bachelor in de Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg (KHK Lier). In 2010 behaalde ze tevens een Master in de Verpleeg- en Vroedkunde (UAntwerpen). Daarna ging ze aan de slag als verpleegkundige op de dienst intensieve zorgen in AZ Klina. Deze hoogtechnologische afdeling zorgde voor een voortdurende verdere ontwikkeling van kennis en kunde. Voorts werkte Heidi daar ook als mentor voor zowel nieuwe collega’s als studenten Verpleegkunde.

Sinds 2018 is Heidi als lector verbonden aan de AP Hogeschool, binnen de Bacheloropleiding Verpleegkunde, alsook de Postgraduaat Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg. Binnen deze opleidingen geeft ze onder meer les in theoretische aspecten van het beroep, evidence-based practice en verpleegkundige technieken. Daarnaast begeleidt ze studenten tijdens hun stagemomenten in het binnenland én het buitenland. Ook de begeleiding van internationale studenten neemt ze op zich.

Binnen de hogeschool is Heidi ook bezig met allerhande projecten rond internationalisering. Zo ontwikkelde en begeleidde ze mee het project: “Health promotion in an international context: overseas semester in cooperation with Shenzhen University of Nursing (China)”, waarbij 20 studenten verpleegkunde gedurende 8 weken een overseas semester aan onze hogeschool kwamen volgen.

Projecten