Overslaan en naar de inhoud gaan
expert

Els Driessen

Els studeerde af als vroedvrouw in 2000 aan de Hogeschool Antwerpen. Na 9 jaar ervaring als vroedvrouw ( en verpleegkundige) op diensten als orthopedie, materniteit, verloskamer en neonatologie, waar ze tevens meewerkte aan het BabyFriendlyHospitalInitiative-project, besloot ze de stap naar het onderwijs te maken. Tijdens het volgen van de specifieke lerarenopleiding, was ze gedurende 2 schooljaren werkzaam in het secundair onderwijs. Ze gaf les aan en deed stagebegeleiding in de richtingen (Voeding-) Verzorging en Gezondheidswetenschappen in het derde, vijfde en zesde jaar.

In 2011 kreeg ze de kans om als docent aan Artesis Hogeschool te starten en volgde hiervoor de Masteropleiding Verpleeg- en Vroedkunde. Deze opleiding rondde ze af in 2013. Tijdens haar professionele carrière heeft ze haarzelf steeds bijgeschoold door bijkomende opleidingen te volgen, bijvoorbeeld lactatiekunde (Artevelde Hogeschool), echografie voor vroedvrouwen (Katho), Farmacologie voor vroedvrouwen (VBOV), e.d.

Naast lector Vroedkunde is ze tevens studieloopbaancoach en geeft ze voornamelijk les rond borstvoeding, farmacologie, sociale regelgeving en kwaliteitszorg. Daarenboven is ze bachelorproefbegeleider en onderzoeker.

Projecten