Overslaan en naar de inhoud gaan

Stagebeurs Departement Business & Recht is opnieuw schot in de roos

stagebeurs

Na een geslaagde editie vorig jaar organiseerde het departement Business & Recht dit jaar opnieuw een stagebeurs om studenten te helpen bij hun zoektocht naar een stageplek.

Eerstejaarsstudenten van de graduaatsopleidingen Accounting Administration, Marketing- en Communicatiesupport en Transport & Logistiek en tweedejaarsstudenten uit de bacheloropleidingen Accountancy-Fiscaliteit, Financiën en Verzekeringen, Marketing en Supply Chain Management konden op dinsdag 16 mei 2023 het werkveld beter leren kennen. Met hun cv in de hand trokken ze naar zaal Horta om daar kennis te maken met potentiële werkgevers. 

Organisator Charlotte Hooft vertelt: “Via deze stagebeurs willen we onze studenten op weg helpen naar een geschikte stageplek. Tijdens dit event krijgen ze de kans om eerste contacten te leggen met het werkveld, waarna ze ze zelf gericht op zoek kunnen gaan naar een stageplaats." 

Ik heb met meerdere bedrijven contact gehad en heb deze week al een eerste kennismakingsgesprek bij het bedrijf waar ik graag stage wil lopen. (Student Supply Chain Management, Dominique)

Van start-ups tot multinationals

Tijdens de stagebeurs waren er maar liefst 68 bedrijven aanwezig: van kleine start-ups tot grote multinationals. Zowel de bedrijven als de studenten waren enthousiast om elkaar beter te leren kennen.

Dominique Janssen (student Supply Chain Management): “Dankzij de stagebeurs heb ik een veel beter idee gekregen bij welke bedrijven je kan werken als je je opleiding hebt afgerond. Naast de grote bedrijven zoals MSC en DB Schenker, waren er ook enkele bedrijven waarvan ik nog nooit gehoord had. Terwijl die ook een belangrijke rol spelen in de logistieke wereld. Ik heb bij verschillende stands mijn cv afgegeven. In het begin was het een beetje spannend om de bedrijven aan te spreken. Maar hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt. Ik heb met meerdere bedrijven contact gehad en deze week al een eerste kennismakingsgesprek bij het bedrijf waar ik heel graag stage wil lopen. Fingers crossed!

Gerelateerde artikels