Overslaan en naar de inhoud gaan

'Levende bib' matcht studenten met onderwijsveld

levende bib lerarenopleiding antwerpen ap hogeschool 6

De derde editie van de ‘Levende Bib’ vond gisteren plaats voor studenten van de lerarenopleiding Kleuter- en Lager Onderwijs. De Levende Bib is een methodiek waarbij studenten kort in gesprek kunnen gaan met inspirerende rolmodellen en beleidsmakers. Op deze manier starten ze aan hun voorbereiding van het onderwijs in een grootstedelijke context.

De gastsprekers van deze avond zijn ‘levende boeken’ die elk een verhaal te vertellen hebben. Experts, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers die ieder vanuit hun eigen ervaring, academische kennis of beleidsniveau hun visie delen. Tijdens deze digitale editie van de Levende Bib waren onder andere Carolien Vrijens (Vlaamse Kinderrechtencommissaris) en Najib Chakouh (kabinetsadviseur van de Schepen van Onderwijs) te gast.

Studenten konden twee verschillende 'boeken' kiezen en kregen kort de tijd om met de gastsprekers in interactie te gaan, zonder begeleiding van lectoren. Dankzij deze uiteenlopende, gevarieerde gesprekken die in kleine groepjes doorgingen, kregen studenten een hele andere en leerrijke informatieverwerving dan tijdens een klassieke lezing.


Met dank aan alle vrijwillige gastsprekers van deze 'Levende Bib' editie:

Gerelateerde artikels