Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekijk de resultaten van het interdisciplinair vak Immersive Storytelling!

VR-experience

Bij AP Hogeschool dragen we interdisciplinair onderwijs en onderzoek hoog in het vaandel. Virtual Reality past uiteraard perfect in dat plaatje. Geslaagde VR-experiences zijn goed geprogrammeerd, indrukwekkend vormgegeven, boeiend verteld en vakkundig opgebouwd. Om de samenwerking over verschillende opleidingen te stimuleren organiseert AP daarom jaarlijks het keuzevak Immersive Storytelling.

Studenten uit de opleidingen Elektronica-ICT, Grafische en Digitale Media, Journalistiek, Ergotherapie, Verpleegkunde én de Beeldende Kunsten zijn uitgenodigd om zich in te schrijven voor het keuzevak en maar liefst 75 studenten gingen dit jaar de uitdaging aan om samen een VR-experience te creëren.

Tijdens de lessen leren ze de narratieve technieken eigen aan VR kennen. Daarna gaan ze in interdisciplinaire teams aan de slag om hun eigen VR-experience te ontwikkelen. Ze ontwikkelen een storyboard en ervaren eerstehands de workflow van VR-producties. De studenten zijn vrij een VR-experience te ontwikkelen naar keuze, die de opgedane kennis uit eigen opleiding verenigt met de nieuwe inzichten.

Bekijk hieronder de resultaten van de studenten. Wil je meer weten over dit projectvak, of heb je zelf een idee dat studenten kunnen uitwerken? Neem dan contact op via immersivelab@ap.be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikels