De academische bachelor- en masteropleiding in het Drama met afstudeerrichting Woordkunst doet beroep op je creatief talent, je brede culturele interesse en je kritische kijk op de wereld. Het parcours van elke student bestaat uit drie pijlers: schrijven, podium en media.
Om deze opleiding te kunnen starten, moet je eerst slagen voor een toelatingsproef die bestaat uit verschillende delen:
Schrijfdocenten dagen je uit in het zoeken naar je eigen toon, stijl, stem. Op het podium transformeer je literaire teksten tot een authentiek verhaal. Tenslotte ga je via diverse media in gesprek met boeiende gasten en gebruik je audio en beeld om een verhaal te vertellen. In bijzondere ontmoetingen en projecten zoek je naar nieuwe kruisbestuivingen tussen Media, Podium en Schrijven. Door stem- en fysieke training ontwikkel je jouw unieke podiumpersoonlijkheid.
Daarnaast krijg je een uitgebreid pakket aan theoretische vakken zoals filosofie, kunstkritiek, toneelgeschiedenis, wereldliteratuur en ondernemerschap, waarmee je je kennis verdiept en je blik op de wereld verruimt. Naar de Master toe dichten we steeds meer de kloof tussen theorie en praktijk, weten en doen, spelen en maken, zodat je als autonoom kunstenaar ook na je studies in staat bent je verdere parcours uit te zetten.
Elk academiejaar bieden we je een brede waaier aan projecten aan, waarmee je je technieken en expressiemogelijkheden verruimt. Je werkt samen met studenten uit de drama-, dans- en muziekopleiding maar ook met organisaties en gezelschappen uit het brede werkveld. Onze campus en ons productieteam bieden jou optimale ondersteuning bij de uitwerking en realisatie van alle projecten.
Het docententeam bestaat uit een mix van vaste lesgevers en gastdocenten van verschillende leeftijden en achtergronden. Het is een uitgebalanceerde ploeg van experts die naast hun (artistieke) loopbaan de ambitie hebben om jong podiumtalent op maat te begeleiden. Zij helpen je je eigen stem te vinden en begeleiden je in je creatieproces.
Na het afronden van je bachelor- en masterstudies kan je een eigen artistiek concept uitwerken en dit via dialoog overbrengen op een publiek. Je beheerst de vaktechnische aspecten van je praktijk en hebt notie van de vereiste (podium)technische ondersteuning. Je kan samenwerkingsvormen opzetten in je vakgebied, maar ook in interdisciplinaire en internationale projecten. Je hebt een kritische en onderzoekende houding en kan financiële, commerciële en juridische kennis aanwenden in de beroepspraktijk.
Je hebt nu de competenties om werk te vinden in de podiumkunsten, diverse media, het ruimere sociaal-artistieke en culturele veld. Na je bachelor kan je al de Educatieve masteropleiding Drama volgen, die ook op de campus wordt aangeboden. Alumni en docenten kunnen in het kader van een onderzoeksproject hun artistieke praxis bevragen en verrijken.