Zonder het lichaam is er geen mode. Mode bestaat bij de gratie van het lichaam. Door te tekenen, vind je een manier voor het lichaam om zich te verhouden tot de omringende werkelijkheid. Dat is nog steeds de basis van deze opleiding.
Iets voor jou?
Ben jij een creatieve denker? Iemand met een unieke kijk op de wereld en veel zin om dat op een verrassende en originele manier te tonen? Dan is de afstudeerrichting Mode van de opleiding Beeldende Kunsten misschien wel iets voor jou.
Wat leer je?
In staat zijn om ongelimiteerd experimenteel na te denken en te werken. Dat is het meest gekoesterde onderdeel van deze opleiding. Je krijgt de kans om je creatieve grenzen te verleggen, vanuit je eigen interesses, kennis en persoonlijkheid. Je doet dit niet alleen, maar via een intensieve persoonlijke begeleiding door een team van docenten die zelf ook in de mode-industrie werkzaam zijn of waren. De sfeer tussen de docenten en de internationale groep van studenten is open, hecht en intens. Ze rekenen op elkaar en zorgen voor elkaar.
De studie van materialen, van traditionele en innovatieve technieken is geen doel op zich. Het is een instrument waar je vrijelijk mee kan experimenteren. De opleiding biedt je veel mogelijkheden, maar legt niets op. Keuzevrijheid, inhoud, vakkennis en kwaliteitsvolle resultaten liggen aan de basis van de evolutie naar jouw eigen signatuur als ontwerper.
Wie word je?
De uiteindelijke doelstelling in de masteropleiding is dat je zelfstandig een artistiek probleem kan onderzoeken, en de resultaten hiervan kan formuleren op een visueel-ruimtelijke wijze. Tijdens je studie kan je deelnemen aan verschillende tentoonstellingen, shows en performances, en zo leer je de knepen van het presenteren.
Aan het einde van de rit studeer je af met een artistiek masterproject. Dit project toon je op een professionele wijze in één van de prachtige ruimtes binnen de Academie of daarbuiten. Daardoor krijgt het grote publiek al de kans op kennis te maken met je werk. Vanaf dat moment kan je jezelf profileren als zelfstandig kunstenaar of ontwerper.
Met je bachelordiploma kan je ook al starten aan de Specifieke Lerarenopleiding. Je verwerft dan ook didactische vaardigheden, en je loopt stage in alle onderwijsvormen en –niveaus, én in de kunsteducatieve sector. Zodra je ook je masterdiploma hebt behaald, kan je aan de slag als lesgever beeldende kunsten of als kunsteducatief medewerker.