Overslaan en naar de inhoud gaan

Drama

Type

Academische Bachelor en Master

Duur

4 Jaar

  • Dagtraject

Het artistiek profiel van de opleiding Drama vandaag wordt getekend door de drie afstudeerrichtingen Acteren, Kleinkunst en Woordkunst. De opleiding bouwt voort op haar traditie, maar zet met haar wisselende docententeam en internationale of interdisciplinaire samenwerkingen ook sterk in op de actuele tendensen binnen het podiumkunstenlandschap.

Studenten Acteren, Kleinkunst en Woordkunst delen een stevige basis aan gemeenschappelijke vakken. De stem- en fysieke training ondersteunen hen in hun individuele ontwikkeling, zowel op als naast het podium. Daarnaast biedt de opleiding een uitgebreid pakket aan theoretische vakken zoals filosofie, kunstkritiek, toneelgeschiedenis, wereldliteratuur en ondernemerschap, waarmee studenten hun kennis verbreden en hun blik op de wereld verruimen. Naar de master toe wordt de kloof tussen theorie en praktijk, weten en doen, spelen en maken steeds meer gedicht, opdat studenten ook na hun studies in staat zijn als autonoom kunstenaar een verder parcours uit te zetten.

De opleiding Drama is ontstaan uit het samengaan van de toneelopleidingen aan het Conservatorium (in de traditie van Dora van der Groen) en het 'Hoger instituut voor Dramatische Kunst – Studio Herman Teirlinck'. Beide instellingen kenden een rijk verleden en leverden een stroom aan prominente acteurs, theatermakers, zangers, cabaretiers, radiomakers, schrijvers en performers op, die ook vandaag nog het landschap van de muziek- en podiumkunsten bevolken en als (gast)docent binnen de opleiding actief zijn.

Alle informatie over deze opleiding vind je op

AP-ARTS.BE

Je kan kiezen uit volgende afstudeerrichtingen:

Acteren

De academische bachelor- en masteropleiding in het Drama met afstudeerrichting Acteren zet het ‘spelen’ centraal. Tijdens de lessen ontmoet je markante kunstenaars uit het theaterveld, die je zullen helpen om een eigen stem en persoonlijkheid te vinden en te ontwikkelen. De nadruk van de opleiding ligt op het zichtbaar maken van je eigen theatrale mogelijkheden en visies.

Type
Afstudeerrichting van Academische Bachelor en Master
Duur
4 jaar
Basisopleiding
Drama
Naar opleiding
Kleinkunst

De academische bachelor- en masteropleiding in het Drama met afstudeerrichting Kleinkunst – niet te verwarren met de term ‘luisterlied’ – focust op jouw impuls om zelf te creëren en uit te voeren. Zo krijg je een stevige basis zang, muziek en theater, en zoek je daarmee naar creatieve mogelijkheden en technieken.

Type
Afstudeerrichting van Academische Bachelor en Master
Duur
4 jaar
Basisopleiding
Drama
Naar opleiding
Woordkunst

De academische bachelor- en masteropleiding in het Drama met afstudeerrichting Woordkunst doet beroep op je creatief talent, je brede culturele interesse en je kritische kijk op de wereld. Het parcours van elke student bestaat uit drie pijlers: schrijven, podium en media.

Type
Afstudeerrichting van Academische Bachelor en Master
Duur
4 jaar
Basisopleiding
Drama
Naar opleiding
Opleiding Type Duur Campus Interessegebied
Drama Academische Bachelor en Master 4 Campus deSingel Podiumkunsten
Acteren Afstudeerrichting 4 Campus deSingel Podiumkunsten
Kleinkunst Afstudeerrichting 4 Campus deSingel Podiumkunsten
Woordkunst Afstudeerrichting 4 Campus deSingel Podiumkunsten