Overslaan en naar de inhoud gaan

Dans

Type

Master

Duur

2 Jaar

  • Dagtraject

De nieuwe masteropleiding Dans van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen biedt kunstenaars de gelegenheid om praktijkgericht onderzoek te verrichten, gebaseerd op en geleid door embodied artistic practices, de ’belichaamde artistieke praktijk’ die elke student inbrengt.

Iets voor jou?

Je bent een kunstenaar en/of onderzoeker die zich richt op embodied artistic practices en je bent in het bezit van een bachelordiploma in de podiumkunsten. De focus op onderzoek vanuit lichamelijkheid is noodzakelijk, maar er zijn geen verdere vereisten wat betreft stijl of genre. Je hebt in het veld gewerkt als danskunstenaar en je hebt een punt in je carrière bereikt waar een onderzoeksvraag relevant is. Je wil deze onderzoeksvraag verder uitdiepen, nieuwe input krijgen, je expertise verbreden en je inzicht in bestaand onderzoek aanscherpen. Je wil hiermee je artistieke praktijk verdiepen in relatie tot je onderzoeksvraag.

Schakeljaar

Een overbruggend schakeljaar is verplicht voor studenten met een diploma van een professionele bacheloropleiding. Het omvat vakken als Kunstfilosofie, Cultuurgeschiedenis, Voorstellingsanalyse en Onderzoeksmethodologie. Studenten verwerven inzicht in nieuwe benaderingen en ontwikkelen vaardigheden op het vlak van wetenschappelijk onderzoek, documentatie en reflectie. Daarnaast brengt iedere student ook het vereiste portfolio mee dat gedurende de opleiding verder zal worden uitgewerkt als instrument en medium voor reflectie. Voor studenten met een academisch bachelordiploma in Dans of Podiumkunsten kan het voorbereidende programma op maat worden aangepast, afhankelijk van hun voorafgaande traject.

Alle informatie over deze opleiding vind je op

AP-arts.be