CORPoREAL, Collaborative Research in Performance – Re-imagining Embodiment, Art and Learning, is een multidisciplinair (dans, drama en muziek) en pedagogisch onderzoeksplatform, opgericht in 2014 aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Het ondersteunt, ontwikkelt en verspreidt onderzoek naar de lichamelijke en ervaringsgerichte processen en kennis in de podiumkunsten. Als 'Collaborative Research in Performance' wil CORPoREAL processen en praktijken van deze impliciete, lichamelijke en zintuiglijke kennis en kunde expliciet maken.
Focus: Lichamelijkheid in de podiumkunsten
Team: Annouk Van Moorsel (voorzitter), Kathleen Coessens (ondervoorzitter), Bob Selderslaghs (ondervoorzitter), Karin de Fleyt (coördinator), Lies Colman, Tuur Marinus, Luc Nijs, Nathalie Gordon, Maarten De Splenter, Ellen Dierickx, Klaas Devos
Contact: Karin de Fleyt - karin.defleyt@ap.be
www.corporeal.be
In dit project wil danser, maker en docent Tuur Marinus onderzoeken welke nieuwe invullingen hij kan geven aan het begrip collectiviteit binnen choreografie.
Twee jaar geleden deed Neal Leemput onderzoek naar het queer lichaamsbeeld in het theater. Als vervolg hierop maakt hij een boek over dit thema, met als werktitel ‘In ons dorp is het altijd rustig’.
Een artistiek-pedagogische benadering van het leerproces van jonge kinderen waarbij leren en onderwijzen benaderd wordt vanuit ‘verbeeldend onderzoek’.
Het project MoE 2.0 wil onderzoeken of de methodiek in een kunsteducatieve setting een artistiek resultaat kan opleveren door performance-gerichte en kunsttechnische aspecten aan de systematiek toe te voegen.
Psychische weerbaarheid van podiumkunstenaars, een preventieprogramma voor de uitdagingen van de artistieke praktijk
Winnie Huang's interdisciplinaire doctoraatsonderzoek bekijkt het samenwerkingsproces van compositie en uitvoering van muzikaal-gesturale stukken.