Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegenomen connectie tussen onderwijs en wijken in Antwerpen-Noord

Buurtwandeling Urban Education Antwerpen-Noord 6
© Buurtwandeling Urban Education Antwerpen-Noord

Samen met Onderwijsnetwerk Antwerpen maakten de studenten van de lerarenopleidingen Kleuteronderwijs, Lager en Secundair Onderwijs een boeiende buurtwandeling. Voor het vak ‘Urban Education’ gaan ze namelijk na hoe de grootstedelijke context van Antwerpen kan bijdragen aan een goed klimaat van opgroeien voor zowel kinderen als jongeren.

Op ontdekking in schoolbuurten

Het keuzevak ‘Urban Education’ vind je terug in alle lerarenopleidingen van AP en focust op de connectie tussen onderwijs en opgroeien in een grootstad.  Die verbinding onderzochten studenten vanuit verschillende invalshoeken en aan de hand van een buurtwandeling met tussenstops en gerichte opdrachten. Het is een ludieke manier om een wijk rondom een bepaalde Antwerpse school te verkennen en zo inzichten en kennis uit de lessen toe te passen in de praktijk.

De studenten waren zeer enthousiast over deze buurtwandelingen. Ze leerden de wijk op een hele andere manier kennen en ontdekten heel wat nieuwe aanspreekpunten zoals de buurtregisseurs, stadstoezichters,… Op deze manier werd de connectie tussen onderwijs en desbetreffende wijk(en) sterk vergroot.

Gerelateerde artikels