Overslaan en naar de inhoud gaan

TETRA-project AI-gedreven VR-training (AP en UA) succesvol afgesloten

Slotevent tetra

Het eerste TETRA-project van AP Hogeschool (Immersive Lab en Onderzoekscentrum Leven Lang Leren en Innoveren) ism Product Development (Universiteit Antwerpen) werd feestelijk afgesloten op 23 maart 2023. Dit ambitieuze project belichte adaptieve VR-training met behulp van AI, alsook integratie van motion captions suits en 3D scanning in de VR workflow.  

Deze knappe resultaten konden we neerzetten met dank aan het onderzoeksteam: Jouke VerlindenIan GarciaLowie SprietYasmine WauthierGert VanthournoutKristof Overdulve, Silvia Van Aken. Dit project kwam tot stand met de financiële ondersteuning van VLAIO. Dank aan de leden van de bedrijvengroep en de AI-experten (Kevin Diependeale van Rombit, Pieter Siemons van imec UGent en Michael Peeters) die ons adviseerden tijdens dit ambitieuze project. 

Na afloop konden de deelnemers proeven van innovatieve technologie. Dankzij Bram Van Londersele (MEET HET) toonde in première hun mobiele 3D scanner en bracht de hele benedenverdieping in enkele minuten in kaart. Sander Diels (Inzert3D) demonstreerde op subtiele manier de Xsens suit en Metagloves en toonde dat je met deze gloves ook makkelijk fijne motoriek kan beoefenen tijdens de netwerkreceptie. Daarnaast waren er ook booths bemand door Amber Hoefkens (OLLI of Onderzoekscentrum een Leven Lang Leren en Innoveren) en Jelle Demanet (XR Valley). De avond werd afgesloten door een rondleiding in het Immersive Lab waarin de deelnemers konden kennismaken met de demo’s van het TETRA-project en andere lopende projecten.  

Bekijk de resultaten van het project op onze projectpagina.

Gerelateerde artikels