Overslaan en naar de inhoud gaan

AP en ATV voeren uniek experiment uit: jij bepaalt waar je tijdens uitzending naar kijkt

ATV

Op zondag 29 april voert de Antwerpse regionale omroep ATV een uniek experiment uit, in samenwerking met de onderzoeksgroep Show&Tell. Immersive Storytelling van AP Hogeschool. We zetten een 360° camera mee aan tafel tussen de gasten en de presentator.

Als je Wakker op Zondag in 360°-video bekijkt, zit je mee aan tafel: je kan vrijelijk rondkijken naar de gast links of rechts van jou, of rond om rond in de studio. Jij bent de regisseur van je eigen uitzending. Zondag om 10 uur gaat de uitzending van start, en je kan volgen via verschillende toestellen: op je pc kan je met de muis de invalshoek van de camera bepalen, op mobiele apparaten werkt de uitzending via de YouTube-app. Ook high-end VR-brillen zoals Oculus Rift, HTC Vive of Samsung Gear VR ondersteunen de uitzending.

Show&Tell is een tweejarig Multidisciplinair PWO-onderzoeksproject waar meerdere opleidingen van AP aan deelnemen: Grafische & Digitale Media en Elektronica-ICT, Journalistiek en de Koninklijke Academie en het Koninklijk Conservatorium. De centrale onderzoeksvraag luidt als volgt: hoe kunnen culturele instellingen, maatschappelijke organisaties, mediabedrijven en andere bedrijven die gebruik met 360° video en Virtual reality de gebruikerservaring van hun publiek intenser en interessanter maken?

 

 

Gerelateerde artikels