Overslaan en naar de inhoud gaan
project

Zorginnovatielab

Het Zorginnovatielab wordt uitgebouwd binnen de onderzoeksgroep Vitalis, gefinancierd door VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Het brede doel van dit Zorginnovatielab is behandeling in de gespecialiseerde zorg voorkomen door in te zetten op innovatieve, preventieve gezondheidszorg en laagdrempelige eerstelijnsgezondheidszorg met het oog op het realiseren van een gezondheidseconomische winst. 

Via innovatieve e-health-technologieën zoals telemonitoring zullen in dit lab evidence-based richtlijnen en protocollen ontwikkeld en getest worden en methodologieën ontworpen worden om dan te implementeren in werkveld en maatschappij. De focus ligt zeer duidelijk op preventie, waarbij onderzoek wordt uitgevoerd naar healthy living (levensstijl, ontwikkelen van protocollen en richtlijnen voor een gezonde levensstijl) en naar de meerwaarde van innovatieve technologieën (zoals Virtual Reality) om zowel de praktijk als bij- en nascholingen sterker wetenschappelijk te onderbouwen.

Dit lab zal bestaan uit een consultatieruimte voor verpleegkunde, een consultatieruimte voor vroedkunde, een workshop- en ervaringsruimte en een ontvangstruimte.