Overslaan en naar de inhoud gaan

VOKA Digihub

Digihub

De Voka Digihub is een experimenteerruimte waar ondernemingen terecht kunnen met al hun praktische vragen over digitale technologie. Op initiatief van minister Crevits start Voka in elke Vlaamse provincie een digihub op, telkens in een uniek partnerschap tussen kennisinstellingen, de overheid en het bedrijfsleven. In totaal wordt meer dan 5 miljoen euro uitgetrokken om via de Voka Digihubs 500 kmo’s te begeleiden.

Een onderneming kan in een Voka Digihub terecht om een praktisch probleem aan te pakken aan de hand van digitale technologie. Samen met de best geplaatste specialisten van een Vlaamse kennisinstelling wordt in een laagdrempelige labo-omgeving gezocht naar een goede oplossing. Niet elke kmo heeft immers een eigen afdeling onderzoek & ontwikkeling, maar dankzij de Voka Digihubs wordt onderzoek & ontwikkeling toegankelijk voor elke onderneming. De Digihubs zullen ondernemers en academici met elkaar verbinden.

In elke Vlaamse provincie opent een Voka Digihub. Voor de ontwikkeling en de uitbating van de Voka Digihubs werkt Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, samen met universiteiten, hogescholen, Flanders Make, SIRRIS en andere partners. De Voka Digihubs zijn gevestigd bij bestaande Vlaamse kennisinstellingen en maken gebruik van de aldaar aanwezige (labo)-infrastructuur.

Geïnteresseerde ondernemingen vinden alle informatie over de Voka Digihubs op www.voka.be/digihub

Sponsorlogo EFRO-VLAIO + EU.png