Overslaan en naar de inhoud gaan
project

Off-grid

Binnen de scope van het onderzoeksproject  zal worden nagegaan of we met een privewoning en een schoolgebouw off grid kunnen gaan. De consequenties hiervan (zowel positief als negatief) zullen duidelijk in kaart worden gebracht alsook zal in dit verband een analyse van de kostprijs worden gemaakt. Tevens zal bekeken worden hoe energiedata kunnen gelezen, verwerkt en geïnterpreteerd worden. Dit via het KNX systeem voor de school, via gegevens van de DNB en/of eigen metingen in de privewoning. Een berekeningsvoorstel voor de benodigde opslag, waarin rekening wordt gehouden met het type verwarming (gas/elektriciteit) en het type warmwateropwekking (gas/elektriciteit), zal vervolgens worden uitgewerkt. Door deze analyse en berekening is de overstap naar een (industrieel) gebouw vrij snel te maken.
Voorliggend onderzoek zal voorts bestaan uit de analyse van hoe we best energie opslaan in een gebouw als buffer voor momenten waar er geen levering voorhanden is. Batterijen zijn vanzelfsprekend. Telkens zal de kostprijs en ROI berekend worden.

Dit leidt ons tot volgende (basis)onderzoeksvragen voor een woning:

  • Hoe ziet de spreiding van het elektriciteitsverbruik eruit over het jaar?
  • Wat is de ROI van de geoptimaliseerde decentrale elektriciteitsproductie m.i.v. de benodigde energieopslag (obv. voorgaande)? 

Dit leidt ons tot volgende (basis)onderzoeksvragen voor onze campus:

  • Hoe ziet de spreiding van het elektriciteitsverbruik eruit over het jaar?
  • Welke maatregelen kunnen genomen worden om “off grid” te kunnen werken en wat is de ROI van deze maatregelen?