Overslaan en naar de inhoud gaan

Big data bij sportfederaties

Voetballende kinderen

Bij deze contractopdracht werden workshops aangeboden aan de leden van de Vlaamse Sportfederatie (VSF) in verband met big data. 

Bij aanvang van de COVID-19-pandemie werden er verschillende inspiratiesessies georganiseerd rond datamanagement. Tijdens deze infosessies werd duidelijk dat de leden van de sportfederatie weinig deden met de gegevens waarover ze beschikken. Deze gegevens werden amper gebruikt in functie van het beleid van de leden. Ondanks het gebrek aan kennis was er wel een grote interesse in het gebruik van data. De vraag werd daarom gesteld vanuit de Vlaamse Sportfederatie om de federatie te ondersteunen in het begeleiden en instrueren van de leden aan de hand van enkele workshops. Op deze manier wou de Vlaamse Sportfederatie haar leden de nodige handvaten aanbieden om zelf met hun data aan de slag te gaan. 

Experten van de AP Hogeschool met onderzoekservaring gaven de workshops vorm. Vooraleer de workshops helemaal werden opgesteld, werd een enquête afgenomen bij de deelnemers aan de workshops om inzicht te krijgen in de stand van zaken van hun databeleid en hun verwachtingen over de workshops. Vervolgens werd de inhoud van de workshops verder afgestemd op de resultaten van de enquête.