Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziek & Podiumkunsten

Type

Educatieve Master

Duur

2 Jaar

  • Dagtraject

De Educatieve opleidingen van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen vertrekken vanuit de visie dat het meesterschap in de kunsten verbonden kan worden met het meesterschap in het onderwijs.

Het uitgangspunt van de opleiding is dat expertise uit de kunsten de onderwijskundige aanpak inspireert en vice versa. Studenten die kiezen voor één van deze opleidingen zullen zich in hun kunstdiscipline specialiseren of zijn reeds gespecialiseerd en bouwen tegelijk educatieve competenties op binnen een praktijkgerichte, grootstedelijke context.

Jouw betrokkenheid en engagement zijn essentieel voor de Educatieve masteropleiding. De samenwerking met een breed werkveld is een troef van deze opleiding. Veel van je opleidingsactiviteiten worden georganiseerd in samenwerking met kunsthuizen, gezelschappen, ensembles, orkesten, kunstonderwijs, culturele centra, kunsteducatieve organisaties, enz.

Je kan kiezen uit volgende afstudeerrichtingen

Dans

In de Educatieve master (EMA) Dans word je opgeleid tot Teaching Artist: de opleiding tot kunstenaar en leraar wordt geïntegreerd. Je leert er hoe je jouw passie deelt met een divers publiek en hoe je educatief werkt met heel specifieke doelgroepen. Dat vraagt een grote artistieke bagage maar ook de juiste pedagogische vaardigheden.

Type
Afstudeerrichting van Educatieve Master
Duur
2 jaar
Basisopleiding
Muziek & Podiumkunsten
Naar opleiding
Drama

In de Educatieve master Drama  word je opgeleid tot Teaching Artist: de opleiding tot kunstenaar en leraar wordt geïntegreerd. Je leert er hoe je jouw passie deelt met een divers publiek en hoe je educatief werkt met heel specifieke doelgroepen. Dat vraagt een grote artistieke bagage maar ook de juiste pedagogische vaardigheden.

Type
Afstudeerrichting van Educatieve Master
Duur
2 jaar
Basisopleiding
Muziek & Podiumkunsten
Naar opleiding
Muziek

In de Educatieve master (EMA) Muziek  word je opgeleid tot Teaching Artist: de opleiding tot kunstenaar en leraar wordt geïntegreerd. Je leert er hoe je jouw passie deelt met een divers publiek en hoe je educatief werkt met heel specifieke doelgroepen. Dat vraagt een grote artistieke bagage maar ook de juiste pedagogische vaardigheden.

Type
Afstudeerrichting van Educatieve Master
Duur
2 jaar
Basisopleiding
Muziek & Podiumkunsten
Naar opleiding
Opleiding Type Duur Campus Interessegebied
Muziek & Podiumkunsten Educatieve Master 2 Campus deSingel Podiumkunsten
Dans Afstudeerrichting 2 Campus deSingel Podiumkunsten
Drama Afstudeerrichting 2 Campus deSingel Podiumkunsten
Muziek Afstudeerrichting 2 Campus deSingel Podiumkunsten