Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezing en panelgesprek: 'Neurodiversiteit, een andere kijk op autisme'

Lezing banaba Autismespectrumstoornissen

Vanuit de banaba 'Autismespectrumstoornissen: een orthopedagogisch perspectief' nodigen we je heel graag uit voor deze lezing op maandag 27 mei. Die avond bespreken we hoe autisme benaderd wordt vanuit het neurodiversiteitsdenken en welke vragen of meningen dit kan oproepen.

Ben je een professional die werkt met personen met autisme of een ouder/verzorger van iemand met autisme? Of wil je je kennis over autisme en neurodiversiteit vergroten? Dan ben je meer dan welkom! 

Lezing door Gert-Jan Vanaken (kinderpsychiater en postdoctoraal onderzoeker aan KU Leuven en Universiteit Antwerpen, expert op het gebied van neurodiversiteit en autisme). Hij gaat dieper in op de theoretische aspecten van neurodiversiteit en autisme en bespreekt de mogelijke invloeden van het neurodiversiteitsdenken en wat de gevolgen zijn van het neurodiversiteitsdenken op de begeleiding van personen met autisme.

Nadien brengen we een diverse groep deskundigen samen tijdens een panelgesprek. Zij bespreken en beargumenteren thema’s m.b.t. neurodiversiteit en autisme vanuit hun verschillende rollen en contexten.

We sluiten af met een drankje tijdens ons netwerkmoment ‘Let’s connect’ zodat je nog even kan napraten en van gedachten kan wisselen met andere aanwezigen.

PROGRAMMA

19.00 - 19.45    Lezing Gert-Jan Vanaken “Aan de slag met neurodiversiteit”
19.45 - 20.30    Panelgesprek
20.30 - 21.00    Let’s connect

PRAKTISCHE INFO

  • Campus Spoor Noord - Noorderplaats
  • Maandag 27 mei 2024. De deuren openen om 18.30 uur en om 19 uur begint de lezing. Het einde is voorzien rond 21 uur.
  • We bieden deze lezing gratis aan.
  • De inschrijvingen werden intussen afgesloten.