Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier keer verschil maken met Sociaal Werk

sociaal werk studeren in antwerpen

In de bacheloropleiding Sociaal Werk leer je een verschil maken, voor anderen en voor de maatschappij. Een AP-diploma in een van de drie verschillende afstudeerrichtingen - Personeelswerk, Sociaal-cultureel Werk en Maatschappelijk Werk - is jouw toegangsticket tot een boeiende en uitdagende job in het sociale werkveld. Maar wat moet je je daar precies bij voorstellen? Vier oud-studenten vertellen welk avontuur er op hun pad lag na de opleiding Sociaal Werk. 

Hajara werkt met jongeren uit kwetsbare situaties 

Hajara koos voor de afstudeerrichting Maatschappelijk Werk en startte als trajectbegeleider bij Arktos vzw. Ze gaat met jongeren aan de slag rond bepaalde vaardigheden en coacht hen in het dagelijkse leven.

Loewies begeleidt mensen in armoede naar sport, cultuur en vrijetijdsbesteding

Met een diploma Sociaal-cultureel Werk ging Loewies aan de slag bij Recht-Op, een vereniging voor armoedebestrijding. 

Kai-Yee helpt personen uit kansengroepen in hun zoektocht naar werk 

Na de afstudeerrichting Personeelswerk ging Kai-Yee aan de slag als coach bij Groep Intro waar ze werkzoekenden begeleidt in hun traject naar de arbeidsmarkt en trainingen geeft. 

Sarah geeft vormingen op maat aan kinderen en jongeren

Nadat ze afstudeerde in Sociaal-cultureel Werk ging Sarah aan de slag bij Pimento waar ze vormingen geeft en samenstelt op maat van jongeren. Ze werkt verschillende thema's uit, zoals relaties, seksualiteit, groepsvorming, identiteit, zingeving, pesten, ... 

Gerelateerde artikels