Overslaan en naar de inhoud gaan

Talent van morgen #3: Eigenaarschap bevorderen in een kleuterklas in Peru

Student kleuteronderwijs doet stage in Peru
© @Onderwijsbeurs

Soundous studeert dit jaar af als kleuterjuf. Zij gaat elke uitdaging aan die op haar pad komt. Een creatieve ziel die haar stage liep in Peru. Wat vond zij van haar lerarenopleiding? We vroegen het haar op de onderwijsbeurs van 4 juni waar alle studenten uitpakten met hun bachelorproef. 

Waarom koos je voor de lerarenopleiding Kleuteronderwijs bij AP? 

Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag creatief te werk ga met kleuters en omdat ik vind dat een kleuter zijn basis voor de toekomst in de kleuterklas al zet. Ik wil daar graag deel van uitmaken. 

Waar gaat je bachelorproef over? 

Hoe eigenaarschap bevorderen in de kleuterklas in Peru. Het kind is baas over zijn eigen leerproces en heeft recht om te participeren en mee te beslissen wat hij of zij leert en hoe ze er over leren!

Wat vind je van de onderwijsbeurs?

Heel aangenaam! De beurs is veel minder stresserend dan voor een jury staan. Je ziet andere bachelorproeven en je kan je tekst een aantal keer oefenen als andere studenten langs lopen met vragen. (Nadat medestudenten en toekomstige bachelorstudenten zijn langsgekomen en vragen konden stellen, worden de studenten beoordeeld door juryleden die, net als de andere bezoekers, langskomen om vragen te stellen.)

Heb je al een leuk gesprek gehad? 

Ja! Met de bibliotheekmedewerkers. Ik ken ze nu al 4 jaar dus het was echt fijn. We hadden het over het belang van meertalig zijn. 

Dus jij liep stage in Peru? 

Het was een hele uitdaging om les te geven in het Spaans. Ik heb mezelf goed leren kennen tijdens deze stage. Ik ben zo gegroeid tijdens mijn stages als juf en als persoon en dat gevoel is gewoon zalig. 

En volgend jaar les gaan geven? 

Ik heb heel veel zin om les te gaan geven maar ik voel me niet compleet met enkel mijn bachelor. Ik wil graag een educatieve master in de pedagogie verder studeren. 

Ook zin in internationalisering? Zoveel mogelijkheden bij AP Hogeschool Antwerpen:

Gerelateerde artikels