Overslaan en naar de inhoud gaan

Taallectoren houden boekenverkoop voor de Warmste Week

Boekenverkoop departement Onderwijs en Training

De lerarenopleidingen van het departement Onderwijs en Training van AP Hogeschool hebben een tweedelige boekenverkoop gehouden voor Leesweb VZW.

Leesweb VZW is een vereniging die via de Warmste Week goede doelen steunt die zich met taal, lezen en leesbevordering bezighouden, ook het daaraan gekoppelde leesbevorderingsproject voor Antwerpse kinderen 'De Boekenkaravaan' wordt door de verkoopactie gesteund. "Enkele studenten uit het derde jaar lerarenopleiding Kleuteronderwijs zijn betrokken bij het project De Boekenkaravaan. Zij helpen kinderen met leesopdrachten in het kader van het vak 'Aan Huis'. Op die manier stimuleren we kansarme kinderen, en ook de rest van het gezin, om meer te lezen. Daarnaast krijgt het gezin via De Boekenkaravaan een gratis bibliotheekkaart waardoor er indirect ook geïnvesteerd wordt in het sociale weefsel", verklaart lector Annemieke Correwyn. De eerste succesvolle editie vond plaats op dinsdag 12 december, de tweede een week later op dinsdag 19 december.

Studenten, personeel en lectoren kunnen voor een minimumbedrag van drie euro – en een vrijwillige bijdrage – kinder- en jeugdboeken kopen naast het onthaal van campus Spoor Noord. De boeken behoren tot de boekencollectie van uitgeverijen Lannoo en WPG.

Gerelateerde artikels