Overslaan en naar de inhoud gaan

“Soms voel ik mij een professioneel plaatjesspeler”

foto Stina Van Leemputten

Heb je een te zwaar examenrooster? Schort er wat aan de communicatie tussen AP-medewerkers en studenten? Is er iets aan de hand met het menu van de cafetaria? Zulke onderwerpen neemt de studentenraad van AP onder de loupe. Geëngageerde studenten zorgen ervoor dat je studententijd nog aangenamer is!

Luisterend oor

Natuurlijk doet de hogeschool er alles aan om de studententijd van elke student zo aangenaam mogelijk te maken. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want alle studenten zijn anders en hebben persoonlijke voorkeuren. Kijk maar naar de verschillende snacks in de cafétaria, computers, camera’s, enz. Maar de AP Hogeschool kan natuurlijk niet voor iedereen goed doen. Daarom is er een extra groep tussen de medewerkers en de studenten actief, namelijk de Algemene Studentenraad. Com.Klap sprak met Stina Van Leemputten, een PRV-studente uit de raad. “Wij vormen een aanspreekpunt, en dat doen wij met heel veel plezier.”

Met volle goesting

“Binnen AP zijn er al heel wat mooie zaken verwezenlijkt” vertelt Stina trots. “Natuurlijk blijven er puntjes die nog kunnen verbeteren. Dat weten jullie, communicatiespecialisten, als geen ander. Er komt veel meer bij kijken dan ik oorspronkelijk dacht, maar daar heb ik geen problemen mee. Ik hou van uitdagingen en ik ben heel graag bezig met nieuwe projecten. Daarom voel ik me perfect op mijn plaats hier”, zegt Stina met volle overtuiging.

Verzoeknummers

“Soms voel ik me een professioneel plaatjesspeler”, zegt Stina al lachend, “u vraagt, wij draaien!” Dat is natuurlijk wel een beetje overdreven, maar in feite komt het daar wel op neer. Jullie kunnen een verzoekje sturen naar de studentenraad - bv. het menu in de kantine uitbreiden - en dan bespreekt die dat eerst intern. “Ik ben enorm blij dat ik mijn positie binnen de studentenraad te pakken heb. De eerste maand was een leuke, maar ook leerrijke ervaring! Wat mij betreft, doe ik er zeker nog een jaartje bij”, klinkt ze enthousiast. 

Tekst: Alexander Van Gael (2prvB)

Gerelateerde artikels