Overslaan en naar de inhoud gaan

Finn op Franstalige stage in Brussel

Finn
© Finn op stage bij RTL

Helemaal ondergedompeld in het Frans is Finn De Vries bezig met zijn tweede jaar Communicatiemanagement. Niet op AP, maar in Brussel. Volgend academiejaar zal hij ons weer vergezellen in de opleiding PRV.

Studeren in het Franstalige Brussel

Finn studeert nu in Brussel aan het ISFSC. “ISFSC is ook wel bekend als L’institut Supérieur de Formation Sociale et de Communication.” Alles is nu in het Frans. Omdat hij communicatie studeert op deze hogeschool, krijgt hij veel algemene vakken. “Ik krijg vakken zoals sociologie, filosofie, kunstgeschiedenis en politiek.” Praktische opleidingsonderdelen heeft hij ook. Denk maar aan radio, foto en audiovisuele vakken. Daarbij loopt hij nog een stage van acht weken bij RTL, de Franstalige tegenhanger van Medialaan. “Deze stage is helemaal top. Ik ben heel blij dat ik deze ervaring kan opdoen.”

Meer CC dan PRV

“Ik heb ook drie bijkomende vakken.” Zo krijgt Finn nog Journalistiek, Wetenschappelijk onderzoek en moet hij een reclamecampagne uitwerken. Je zou dus kunnen zeggen dat hij eerder Commerciële Communicatie doet in plaats van Public Relations & Voorlichting. “Helaas mis ik hierdoor een aantal interessante PRV-vakken op AP. Daarom kijk ik er wel naar uit om mijn derde jaar PRV weer in Antwerpen te doen.”

Het leven in Brussel

“Momenteel ben ik nog niet al te veel aan het studeren, pas in het tweede semester gaan de theoretische vakken van start.” Verder is Finn zijn Frans al enorm verbeterd, al hij vindt het nog verre van perfect. “Mijn hoofddoel voor dit jaar is om mijn Frans te verbeteren, daarom ben ik ook blij dat ik nu hier in Brussel zit.”

Bovendien lijkt iedereen elkaar te kennen. “De sfeer hier is anders dan in Antwerpen.” Finn vertelt dat het studentenaantal bij hem veel kleiner is dan op AP. Hierdoor is de band tussen student en lector veel persoonlijker. Dat vindt hij dan ook heel positief.

Tekst: Anna Smeulders (2prvA)

 

Gerelateerde artikels