Overslaan en naar de inhoud gaan

“Je kan niet leren communiceren als je alleen theorieën van buiten leert”

Maïté

Dit is het verhaal van Maité De Leebeeck, een tweedejaarsstudente Communicatiemanagement - Commerciële Communicatie. Maité is een bezige bij die zich gepassioneerd verdiept in haar studie. Ook buiten de hogeschoolmuren ontwikkelt ze zich tot communicatieprofessional. De gedreven studente vertelt enthousiast over haar ervaringen. Volgens Maité is praktijk zeer belangrijk in onze sector en ze legt uit waarom.

Van Hercules tot Tomorrowland

Maité combineert haar gekozen afstudeerrichting Commerciële Communicatie met Public Relations. Zo koos ze voor het keuzevak PR & Reputatiemanagement. Ook naast haar studie houdt ze zich bezig met pr. Ze werkt namelijk als jobstudente op verschillende evenementen.

Scoren met je cv

Wanneer Maité terugblikt op haar ervaringen bij talrijke evenementen, krijgt ze een dubbel gevoel. “Enerzijds vind ik dat super leuk om te doen. Anderzijds vind ik dat ik als 19-jarige wel veel verantwoordelijkheid krijg.” Als er iets fout loopt, komen de commentaren op haar schouders terecht. Maar nu kan ze dat relativeren. “Ik ben wel heel blij dat ik deze kansen krijg, want ik leer er veel uit.” Ze beseft dat weinig mensen van haar leeftijd dit op hun cv kunnen zetten. Die ervaringen zijn namelijk zeer belangrijk als je gaat solliciteren. “De studentenjobs op mijn cv tonen aan dat ik al ervaring heb en dat ik bereid ben om te werken.”

Stap voor stap

Daarom heeft Maité besloten om geen master te behalen. “Ik denk niet dat een master in de Communicatiewetenschappen een meerwaarde zou zijn.” Maité is ervan overtuigd dat je vooral praktijk nodig hebt om jezelf tot communicatieprofessional te ontplooien. “Al doende leert men”, zegt ze met een lach. Toch sluit ze het niet uit om nog verder te studeren. Ze gaat stap voor stap te werk. “Mijn prioriteit is nu om mijn studie Communicatiemanagement af te maken, daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.” Maar één ding is zeker: Maité zal de studentenjobs blijven aannemen om nog meer ervaring op te doen.

Tekst: Louise Govaerts (2prvB)

 

Gerelateerde artikels