Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtspraktijk studeren? "Niet twijfelen, gewoon doen!", volgens alumna Valérie

Valerie

Voor een aantal studenten is een bachelordiploma een mooi opstapje naar verdere studies en een master. Zo ook voor Valérie Van England, studente bacheloropleiding Rechtspraktijk. De unieke afstudeerrichting ‘Crime & Justice Academic’ heeft haar heel wat mogelijkheden geboden, en ze is dan ook vol lof over de opleiding aan de hogeschool.

Dankzij de samenwerking met VUB kan Valérie alvast enkele vakken van het schakelprogramma Master in de Rechten afleggen. Volgens haar is dit niet alleen een goede manier om te weten te komen wat de verwachtingen zijn tijdens het schakeljaar, het zorgt er ook voor dat het schakeljaar zelf wat minder zwaar wordt. Bovendien ervaart Valérie dat een professionele bachelor heel wat voordelen biedt in het werkveld. Dankzij de vele stages en cases beschik je over heel wat praktische kennis. Ondanks dat Valerie pas aan einde van dit academiejaar zal afstuderen, heeft ze ondertussen toch al wat jobaanbiedingen gekregen.

Valerie heeft nog één goede raad: "Ook wanneer je ambities niet onmiddellijk bij een universitair diploma liggen, dan is de opleiding Rechtspraktijk zeker en vast een goed idee. Via een schakeljaar heb je nog steeds de kans om een master te behalen. En ik zie nu al dat al mijn medestudenten allemaal zéér goed terecht komen in het notariaat, de advocatuur, de vastgoedsector, het sociaal secretariaat, in hoven en rechtbanken, …. Paralegals of rechtspractici zijn bijna overal gewild en gevraagd. Kortom: niet twijfelen, gewoon doen!"

Gerelateerde artikels