Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe technologische aanwinst voor de opleidingen Vroedkunde en Ergotherapie

Virtual Reality 2

Tijdens de onderwijsdag, die op 29 januari plaatsvond, stelden de opleidingen Vroedkunde en Ergotherapie hun laatste nieuwe technologische aanwinst voor: een Virtual Reality bril.

Vanaf 2019 zal er in beide opleidingen gewerkt worden met Virtual Reality tijdens hoorcolleges en praktijklessen. Docenten kregen een voorsmaakje van een virtuele wereld waarin zij echt kunnen bewegen in en interageren met deze virtuele omgeving. Beide opleidingen stelden een virtueel anatomie programma voor waarmee zij het komende academiejaar aan de slag met zullen gaan.

Daarbovenop verwezenlijkte de opleiding Vroedkunde een samenwerking met de Universiteit van Newcastle, Australië, waarbij zij met 2 beroepsspecifieke programma’s experimenteren binnen de opleiding. Naast implementatie in de opleiding Vroedkunde wordt ook onderzoek gevoerd naar welke meerwaarde Virtual Reality kan betekenen voor studenten en docenten. Met dank aan partners vanuit Universiteit van Newcastle, Australië: dr. Donovan Jones en dra. Shanna Fealy.

Gerelateerde artikels