Overslaan en naar de inhoud gaan

Ken jij het mam&papcafé al?

Het mam&papcafé is een bijeenkomst van zwangere vrouwen, vrouwen met kindjes tot 1 jaar en studenten vroedkunde. Op deze uitwisselmomenten kunnen de (toekomstige) ouders met al hun vragen omtrent de zwangerschap, kraamperiode en babyperiode terecht bij de studenten. Dit project heeft als doel de studenten te leren gericht vragen te beantwoorden en informatie te geven. Dit alles gebeurt onder begeleiding van professionals.

Bij aankomst worden de moeders hartelijk ontvangen met koffie of thee en een versnapering (fruit, koekjes,…). Vervolgens vindt er een cirkelgesprek plaats waar de ouders vrijblijvend met andere (toekomstige) ouders kunnen praten maar ook met de studenten vroedkunde. Ook krijgen ze de kans om het hartje van de baby te horen, te leren hoe een draagdoek om te doen, de baby te laten wegen en meten en veel meer. De meeste ouders vinden dit dan ook vooral een ontspanmoment. 

Het mam&papcafé is een initiatief van Nova Vida. Het is een organisatie die koppels informeert en begeleidt in de verschillende levensfases gaande van de wieg tot de rijpere vrouw. Dit wordt uitgevoerd door studenten Vroedkunde onder begeleiding van hun lectoren met expertise in eerstelijnszorg, lactatiekunde, seksuologie, coaching en menopauze. 

Het mam&papcafé wordt elke derde woensdag van de maand georganiseerd door Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Bij meer vragen of aanmeldingen? Neem contact op via: nova.vida@ap.be.

Gerelateerde artikels