Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe kan VR bijdragen aan veiligheid op het werk?

navorming

Op 13 mei 2022 gaf onderzoekscoördinator van het Immersive Lab Silvia Van Aken een workshop rond AR, VR en AI aan de deelnemers van het congres Navorming van de collega's van het Veiligheidsinstituut.

Nieuwe werknemers opleiden in een fabriek met chemische stoffen, of personeel een nieuwe machine leren verkennen... In vele organisaties is het een dagelijkse praktijk, maar is het geen evidentie. Bepaalde machines en processen vereisen een nauwgezet stappenplan waar bij de kleinste afwijking zich desastreuze gevolgen kunnen voordoen. Daarnaast vergen de herhaaldelijke opleidingen een grote tijdsinvestering. Geen nood, Virtual Reality to the rescue! Dankzij VR kunnen organisaties hun werknemers veilig, tijdsbesparend en effectiever opleiden. 

Tijdens de uiteenzetting op het congres demonstreerde Silvia enkele best practices van partners uit het werkveld, zoals een VR-training rond brandbestrijding van BUT of hoe je dakpannen kan leren leggen door RMDY. Daarnaast vertelde ze ook over het eigen onderzoek van het Immersive Lab, want momenteel onderzoekt het Immersive Lab hoe AI het leerrendement kan verhogen bij deze VR-trainingen via een TETRA-project.

Meer weten over VR-trainingen en veiligheid? Neem contact op via immersivelab@ap.be

Gerelateerde artikels