Overslaan en naar de inhoud gaan

Elektronica-ICT en Toegepaste Informatica op 'Smart City'-bootcamp in Alkmaar

Smart city bootcamp

Laatstejaars van de opleiding Elektronica-ICT en Toegepaste Informatica zijn op bezoek geweest bij Inholland Hogeschool in Alkmaar. Daar hebben ze tijdens een Ondernemers Bootcamp samengewerkt met Nederlandse studenten van drie verschillende opleidingen om enkele business concepten uit te werken. En die samenwerking, die verliep vlot!

Een vijftigtal AP-studenten Elektronica-ICT en Toegepaste Informatica trok naar Alkmaar voor het Ondernemers Bootcamp. Op dat vierdaagse evenement staat internationaal en interdisciplinair samenwerken centraal, om zo tot innovatieve ondernemersoplossingen te komen die naast omgevingsgericht ook toekomstgericht zijn. Naast de AP-studenten namen ook studenten Technische Bedrijfskunde, Business IT & Management en Technische Informatica van de Inholland Hogeschool uit Alkmaar deel.

INTERNATIONALE GROEPJES

Vanuit beide hogescholen werden kennissessies aangeboden gegeven door gastsprekers uit bedrijfsleven en overheid, lectoren en docenten. Maar het bootcamp stond toch voornamelijk in het teken van samenwerking tussen een internationaal team van studenten. Zo werkten ze in groepjes aan smart city-vraagstukken voor de transformatie van het Alkmaarse stadsdeel Oudorp, en aan het einde van de week presenteerden de groepjes hun business concept. Dat moest zowel duurzaam, innovatief, startupwaardig als een oplossing voor een bestaand ‘smart city’-vraagstuk zijn.

Studenten op 'smart city'-bootcamp naar AlkmaarVolgens AP-studenten Gilles Verkammen en Micky Van Gramberen was het “in het begin wat terugdeinzen maar daarna volle bak. Het geeft een andere blik op projecten en ondernemen op zichzelf.” Ook voor de Nederlandse student Rick Tamis van de opleiding Technische Bedrijfskunde liep alles vlot: “We hebben prettig samengewerkt, het was leuk en een goed idee van onze opleidingen om dit te organiseren.” Ook de begeleidende lectoren waren erg tevreden hoe deze week verlopen is. “De inzet en de ideeën van de studenten mochten gezien worden”, aldus AP-lector Luc Peeters.

Gerelateerde artikels