Overslaan en naar de inhoud gaan

"Bij AP kreeg ik een tweede kans die ik elders niet meer kreeg"

Marilyne Picard

Marilyne Picard legde een hobbelig traject af na haar middelbare studies, maar intussen na enkele omzwervingen bleek Office Management  volledig haar ding te zijn, en is ze dankbaar voor de kansen die ze kreeg van AP. Sinds kort is ze in de zaak van haar vriend ‘Studer Agency’ gestapt, waar ze haar skills als Office Manager al benut.

Na haar middelbare studies besloot Marilyne Vastgoed te studeren, de meest voor de hand liggende keuze omwille van haar voortraject en het sociale contact dat haar erg aansprak. Met volle goesting begon ze eraan maar ‘t eerste jaar was een echt fiasco, Marilyne kende de werking van een hogeschool nog niet waardoor ze deadlines altijd uitstelde en dus met alles te laat was. Dan is ze veranderd naar Office Management op ‘Karel De Grote Hogeschool’ in Antwerpen. De omschrijving van de richting sprak haar echt aan: terug het sociale contact op de eerste plaats. Toch scoorde ze ook daar niet naar behoren. Picard kreeg zelfs een stop opgeworpen omdat ze op te weinig examens geslaagd was. "Mijn derde, en laatste, kans kreeg ik gelukkig twee jaar geleden bij AP."

“Op AP Hogeschool kreeg ik een tweede kans die ik elders niet meer kreeg.”

"Na overleg met het afdelingshoofd van Office Management mocht ik beginnen op AP." Marilyne was dolgelukkig dat ze hier nog wel een kans kreeg om haar opleiding Office Management af te maken. Al snel bleek het een heel andere invulling van de richting te zijn tegenover KdG. Het lessenpakket is in modules georganiseerd, waardoor je om de zes weken examens hebt maar daarna wel weer nieuwe vakken krijgt. “Ik ben daar fan van, ’t is natuurlijk niet fijn om zo vaak examens te hebben maar daarna lijkt het of je weer begint met een nieuwe studie. Elke module is zo anders dat het blijft boeien.” Ze kreeg hier bijvoorbeeld ‘International Business’ om te leren hoe en wat je moet doen mocht je internationaal te werk willen gaan. Ook het vak ‘Client Relation Skills’ is echt volledig haar ding. “In dat vak leer je echt wat een Office Manager moet doen: organiseren, presenteren, slecht nieuws naar buiten brengen, hoe om te gaan met personeel en de communicatie naar andere bedrijven toe”, vertelt ze enthousiast.

‘Office Manager is méér dan secretariaatswerk!’

Als mensen naar Marilynes richting vragen denken ze altijd dat het ‘maar secretariaatswerk’ is. In feite is het een brede en gevarieerde richting waar je wel wat voor over moet hebben: “Er wordt veel van je gevraagd: je krijgt heel veel kleine taken die later een groot geheel moeten gaan vormen. Je kan dus de tussentijdse deadlines niet missen of je kan met de volgende niet voort. Dat is stressy maar zo blijf je wel gefocust en besef je dat je de deadlines moét halen.”  AP stelt zich voor als een ‘poort op de wereld’, en dat klopt ook zegt ze. “Ik zie dat zeker en vast bij mijn klasgenoten die naar stageplekken zoeken. Zelf had ik het geluk snel een plek gevonden te hebben maar lang niet iedereen heeft dat zo vlug. Mijn lectoren hebben zelf goede persoonlijke contacten waardoor studenten makkelijke binnen geraken bij een bedrijf.”

Sinds twee jaar heeft Marilyne Picard het statuut van student-ondernemer. “Mijn vriend heeft twee jaar geleden een uitzendbureau opgericht voor studenten, ‘Studer Agency’ genaamd. Sinds kort ben ik daarmee ingestapt om mijn skills als Office Manager al te kunnen inzetten.” Haar vriend studeerde op AP Financie- en Verzekeringswezen, maar kreeg het niet gecombineerd met de oprichting van het bureau. Marilyne zet school op de eerste plaats en neemt Studer er bij. “Toch is het niet gemakkelijk merk ik nu, je kan niet afgestraft worden op het feit dat je niet elke les aanwezig bent maar als er niet bent heb je ’t wel gemist. Je moet dus een medestudent aanspreken voor notities te krijgen en dat is niet altijd even makkelijk.” Marilyne voert er onder meer logistieke taken uit zoals bijvoorbeeld het personeel inschrijven en zorgen dat de boekhouder de juiste documenten heeft. Er staan nog grootse plannen op het programma voor als ze afgestudeerd is. “Zo zal Studer een feestzaal openen en ben ik nu bezig met de overeenkomsten van de handelshuur.” Marilyne merkt op dat de modules over marketing en eventmanagement haar echt al opgebracht hebben. Er staat Marilyne Picard dan ook een mooie toekomst te wachten na haar succesvolle studie aan AP Hogeschool.  

Artikel geschreven door Jarne Redier, student Journalistiek.

Gerelateerde artikels