Overslaan en naar de inhoud gaan

AP viert mee 70 jaar mensenrechten

Schrijfmarathon

De lectoren van de opleiding Sociaal Werk en van de lerarenopleiding zorgden ervoor dat de 70ste verjaardag van de Verklaring van de Rechten van de Mens niet onopgemerkt voorbijging op Campus Spoor Noord. Zo stonden lectoren in de les een aantal minuten stil bij de verjaardag, hingen er overal affiches en organiseerden ze een Instagramchallenge en een schrijfmarathon.

Op 10 december blies de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) 70 kaarsjes uit. Door velen wordt de UVRM beschouwd als één van de belangrijkste teksten uit de vorige eeuw. En ook op Campus Spoor Noord werd het belang van de verklaring nog eens onderstreept. Je kon er niet naast kijken overal hingen affiches waarop telkens een artikel uit de UVRM werd toegelicht aan de hand van een cartoon.

right to education.jpg

Bovendien werden de studenten uitgedaagd om zelf na te denken over de betekenis van de mensenrechten in hun dagelijkse leven, studie of toekomstige beroep en hiervan een foto te maken voor op Instagram. De challenge loopt nog tot en met 14 december. Wil je zelf ook meedoen? Gebruik dan zeker de tags #AP4humanrigths #standup4humanrights @APhogeschool.

schrijfmarathon.jpg

Is een Instagramchallenge niet je ding? Dan is er ook de Amnesty International schrijfmarathon. Voor € 1,50 kan je een leven redden door een brief te schrijven. Je kan zelf kiezen voor wie je een brief schrijft en voor iedereen is er ook een voorbeeldbrief beschikbaar. De schrijfmarathon zal vanaf nu maandelijks plaatsvinden, de exacte data volgen nog.   

Gerelateerde artikels