Overslaan en naar de inhoud gaan

AP opnieuw prominent aanwezig op Dag van de Wetenschap

Dag van de wetenschap

Op De Dag van de Wetenschap op 25 november ontdek je de rol die wetenschap speelt in ons dagelijkse leven, nu en in de toekomst. AP biedt samen met andere Antwerpse hogescholen universiteiten, bedrijven, musea, onderzoeksinstellingen en tal van andere partners een gevarieerd programma van workshops, demonstraties, experimenten, voordrachten en rondleidingen.

Op de Dag van de Wetenschap bundelen Antwerpse spelers naar goede gewoonte de krachten om wetenschap naar een breed publiek te brengen. Musea zoals het MAS, het Red Star Line museum en Museum Plantin-Moretus staan in het programma broederlijk naast bedrijven als BASF, Covestro en Janssen Pharmaceutica. Ook het Havencentrum, VITO en imec zijn van de partij, net als de Provincie Antwerpen, Open Universiteit en Natuurpunt. Deze krachtenbundeling kwam er onder impuls van de grote Antwerpse onderwijsspelers UAntwerpen, AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool en de Hogere Zeevaartschool die tientallen onderzoekers – soms letterlijk – een podium geven in Stormkop, The Beacon en het Red Star Line museum. Alles samen bieden de Antwerpse partners meer dan 80 activiteiten, voor jong en oud – perfect om een dag te vullen met verrassende wetenschap!

Drie nieuwe locaties

De Dag van Wetenschap in Antwerpen heeft activiteiten in petto op drie nieuwe locaties: Stormkop (de Droogdokkensite die werd omgebouwd tot laboratoriumplek voor grote en kleine doe-het-zelf-wetenschappers), The Beacon (business- en innovatiehub) en het pas vernieuwde Red Star Line museum. Ook het Instituut voor Tropische Geneeskunde en Museum Plantin-Moretus zijn weer van de partij.

Ook dit jaar doen studenten, lectoren en onderzoekers van AP hun duit in het zakje en wachten zij jullie op met een heleboel diverse activiteiten! Op AP gebeurt heel wat praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar Virtual Reality en Augmented Reality. In The Beacon kan je de VR-demo van het multidisciplinair onderzoeksproject “Show & Tell” komen uitproberen. Ga op avontuur met ons en laat je onderdompelen in een virtuele wereld!

Met onze lerarenopleiding Lager Onderwijs kan je creatief aan de slag tijdens een “Tinkering”-workshop of je kan gaan filosoferen over wetenschap. Onze lerarenopleiding Secundair Onderwijs steekt de handen uit de mouwen in de Technotrailer van de Provincie Antwerpen waar zij enkele techniek-workshops zullen begeleiden. Bij onze Chemie-studenten kan je komen kijken hoe we olifantentandpasta maken of hoe een ballon zichzelf kan opblazen. Al deze experimenten vind je terug in Stormkop.

 

Gerelateerde artikels