Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumni Emma & Arne bekroond op News City Academy Awards

Arne en Emma (rechts) tonen hier hun trofee
© Jan Van der Perre voor DPG Media

Fantastische tijden voor onze alumni Emma Felix (bachelor Journalistiek) en Arne De Bleser (bachelor Grafische & Digitale Media). Beiden mochten gisterenavond een News City Academy Award in ontvangst nemen. Met deze prijzen bekroont DPG Media jong journalistiek talent. Emma werd beloond voor haar journalistieke reportage over alopecia. Arne viel in de prijzen met zijn creatieve explainervideo over de geschiedenis van HLN.

Voor het tweede jaar op rij organiseerden de nieuwsredacties van DPG Media de News City Academy Awards. Daarmee wil DPG aanstormend nieuws- en mediatalent in de bloemetjes zetten. Naast een trofee krijgen de laureaten een beurs van 2.500 euro én de kans om samen met ervaren journalisten een nieuw project uit te werken. 

Iedereen tussen 18 en 26 jaar kon zijn creatiefste, strafste of origineelste mediaproject insturen. Een jury van journalisten en hoofdredacteurs selecteerde vijftien finalisten. Zij waren op 26 oktober 2023 aanwezig op de prijsuitreiking in Antwerpen. Opvallend: van de vier uitgereikte prijzen, gingen er twee naar (oud-)studenten van AP Hogeschool. 

Emma zet vrouwen met alopecia in de kijker

Emma Felix werd bekroond voor haar afstudeerproject binnen de opleiding Journalistiek. In ‘Alopecia’ brengt ze de verhalen van drie vrouwen die lijden aan de grillige haarziekte. In de verschillende portretten focust ze vooral op de mentale impact van de auto-immuunziekte. “De vrouwen die lijden aan alopecia hebben het gevoel dat ze ook een deel van hun vrouwelijkheid verliezen. Dat wilde ik graag meer in de kijker zetten”, vertelt Emma.

Arne belicht 'De geschiedenis van HLN'

Naast Emma mocht ook Arne De Bleser een trofee in ontvangst nemen. Hij creëerde een laagdrempelige en grafisch sterke explainervideo over de geschiedenis van Het Laatste Nieuws en HLN.be. “Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd over de geschiedenis van HLN en ik vond het enorm boeiend om daarover te praten. Ik heb dan ook besloten om daar mijn eerste YouTube-video van te maken. Ik ben heel vereerd dat de jury mijn filmpje erkent en heeft uitgekozen als winnaar”, vertelt hij fier. Arne studeerde in 2022 af in de bachelor Grafische & Digitale Media en ken je misschien ook uit de TikTok-studentencrew van onze hogeschool.


Wij zijn alvast benieuwd naar de volgende projecten van Emma en Arne.

 

In de pers 

Gerelateerde artikels