AP Hogeschool viel gisteren stevig in de prijzen tijdens de News City Academy Awards. Dat is een wedstrijd voor aanstormend journalistiek talent die wordt georganiseerd door de overkoepelende nieuwsredactie van DPG Media. Student Kevin Pierlé (21) uit onze bachelor Communicatie en alumni Sam Van Herck (21) en Demi Feron (26) uit de bachelor Journalistiek kaapten alle drie een hoofdprijs weg.
News City is de overkoepelende nieuwsredactie van DPG Media waar onder meer Het Laatste Nieuws, VTM, Dag Allemaal, Nina, Goed Gevoel, Qmusic en Joe onder vallen. Met de News City Academy Awards wil DPG Media de nieuwste generatie journalistiek talent (18 en 26 jaar) de nodige erkenning en kansen bieden.
Sam Van Herck (21) is oud-student uit de bachelor Journalistiek en maakte als bachelorproef een videoreportage over jongvolwassenen die te maken hebben gehad met een ernstige vorm van acne. Onder het mom ‘wie niet waagt, niet wint’ besloot ze haar eindproduct Facnee in te sturen naar DPG Media voor de News City Academy Awards. Met succes want Sam won de award voor de 'meest originele nieuwsvideo’.
Demi Feron (26) is oud-student uit de bachelor Journalistiek en werd bekroond met de award voor beste tekst. Demi schreef het beklijvend essay #Mentoo over fysiek seksueel geweld bij mannen waar enkele mannen getuigden over wat ze in hun privéleven hadden meegemaakt.
Kevin Pierlé (21) is student in de bachelor Communicatie en won de award in de categorie audio met zijn podcastreeks De Wikipodcast. Hierin is iedere aflevering een bekende Vlaming te gast, wiens Wikipediapagina onder de loep genomen wordt voor een verfrissende factcheck.
Naast een award krijgen Sam, Demi en Kevin van DPG Media ook de kans om hun droomproject verder uit te werken met ondersteuning van ervaren journalisten van News City. Als hun project slaagt, zal HLN dit ook daadwerkelijk publiceren.
Lector Wouter Frateur: “De bacheloropleiding Journalistiek van AP Hogeschool is een hele hands-on opleiding waarbij we jonge mensen crossmediaal opleiden. Studenten leren een verhaal van begin tot einde uitwerken voor audio, video, online en print media. In het laatste jaar kiest de student een echte specialisatie. De lectoren begeleiden de verschillende stappen van een redactieproces en studenten worden opgeleid om op een correcte manier te researchen, factchecken en de juiste vragen te stellen tijdens interviews. Een journalist moet anno 2022 buiten een gedegen talenkennis en een brede blik op de wereld van meerdere markten thuis zijn. Ons lectorenteam is uiteraard heel blij te zien dat veel afgestudeerden snel hun weg vinden in de media en de bekroning van onze alumni maakt ons enorm trots.”