Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuid-Afrikaanse groeten van student Vastgoed op stage

Buitenlandse stage Vastgoed

Studenten die hun grenzen willen verleggen binnen of buiten Europa hebben heel wat mogelijkheden binnen de opleiding Vastgoed. Naast de verschillende internationale projecten, kan je tijdens het derde jaar op Erasmus gaan of een stage in het buitenland volbrengen. De voorbije jaren trokken studenten al naar Spanje, Frankrijk, maar ook China, Belize, New York en zelfs Zuid-Afrika behoren tot de opties.

Anthony, laatstejaarsstudent Vastgoed, laat zich onderdompelen in de vastgoedsector in Zuid-Afrika tijdens zijn stage. Je leest zijn ervaringen hier:

'Hallo, Ik ben Anthony en doe mijn buitenlandse stage in Zuid-Afrika.

Ik werk voor Pam Golding, dit kantoor werd opgericht in 1976 en geldt als het grootste en beste vastgoedkantoor in Zuid-Afrika.

Ik werk meestal vanuit het kantoor in Stellenbosch omdat ik in Stellenbosch woon. Hierdoor kan ik elke dag in 5 minuutjes naar mijn werk wandelen. Stellenbosch is een universiteitsstad met meer dan 32.000 studenten en is in de West-Kaap gelegen.

Deze West-Kaap heeft zeer veel te bieden qua natuur, hikes, wildlife, zon, zee, strand en uiteraard surfen. Het is hier gewoonweg prachtig! Zoals wij in België op café gaan - wat je hier uiteraard ook kan doen - kan je ook naar vele verschillende gerenommeerde wijngaarden gaan en wijn gaan proeven. Het leven is hier ook best goedkoop tegenover België.

 

Zuid-Afrika.jpg

 

Ik geniet van elke dag op mijn buitenlandse stage en voor diegene van jullie die zich laten tegenhouden door het feit dat ze zich moeilijk vrienden zouden maken, ik heb mij hier nog geen seconde alleen gevoeld. Er wonen zoveel studenten in Stellenbosch dat je direct vrienden maakt met je huisgenoten en zo nieuwe vrienden maakt met hun vrienden.

De Zuid-Afrikanen zijn heel open en sociaal. Ook de mensen op mijn werk zijn heel vriendelijk en ik heb al heel veel bijgeleerd door hen. Ik krijg regelmatig een lift naar het kantoor in Somerset West als daar een interessante dag is om mee te lopen en zo de beste ervaring te krijgen.

Omdat Pam Golding zo groot is (300+ kantoren), zijn de projecten die ze krijgen, hun IT, hun commercieel team, apparatuur, hun kennis van de markt en hun agenten van de hoogste kwaliteit. Het was dan ook een eer om Andrew Golding, de huidige CEO te ontmoeten en een rondleiding te krijgen in het hoofdkantoor in Cape Town. Pam Golding heeft ook een training academie waar je op verschillende momenten wordt uitgenodigd om zo bij te leren over het vak.

Ik ben in mijn kantoren meegegaan voor residentieel vastgoed van appartementen tot gigantische luxevilla’s, commercieel vastgoed van storage tot winkelcentrums die ze verhuren en verkopen en gigantische projecten die over 100+ miljoen euro gaan.

De stage is enorm leerrijk en je leert buiten een nieuwe cultuur ook enorm veel nieuwe mensen kennen. Er is eigenlijk geen reden om niet op buitenlandse stage te gaan!'

Nieuwsgierig naar de opleiding Vastgoed? Neem een kijkje op de pagina of kom langs op een van onze infomomenten of openlesdagen!

Zuid-Afrika2.jpg

buitenlandsestage ervaringen ZA Anthony Dreessen (2).jpg

 

Gerelateerde artikels