Overslaan en naar de inhoud gaan

Talent van morgen #1: Wouter (Lerarenopleiding) studeert af

Onderwijsbeurs, student Wouter, onderwijs en training
© AP - Op de Onderwijsbeurs

Op 4 juni veranderde campus Spoor Noord in een sprankelende onderwijsbeurs waar alle afstudeerders uit de verschillende lerarenopleidingen met trots hun afstudeerproject voorstelden. Dé ideale gelegenheid om als student inspiratie op te doen voor een volgende bachelorproef, als mentor te komen supporteren voor je stagestudent, of als netwerkpartner inspiratie te zoeken en nieuwe collega's te recruteren voor volgend schooljaar. 

Maar hoe voelen onze studenten zich op dit moment? We vroegen het Wouter Van Nuffelen, student lerarenopleiding secundair onderwijs. Hij omschrijft zichzelf als een social butterfly

Waarom koos je voor de lerarenopleiding secundair?

Omdat ik de opgroeiende generaties wil opvoeden tot autonome volwassenen die positief in het leven staan. 

Waarover gaat je bachelorproef? 

Het thema van mijn bachelorproef is genderneutraal onderwijs. Wat je hier vooral van moet onthouden is dat genderneutraal onderwijs nog in zijn startschoenen staat. Leerkrachten vallen nog steeds ten prooi aan stereotypen. 

Heb je genoten van je stage? 

Ik heb een superstage achter de rug waarbij ik een hele goede band heb opgebouwd met mijn leerlingen. Ik vond het enorm fijn dat ik met die groep ook op schoolreis kon gaan naar Frankrijk. Op het einde van mijn stage heb ik veel appreciatie gekregen van mijn leerlingen mét bijbehorende cadeautjes. Ik sta te popelen om volgend jaar les te geven. Waarom? Omdat ik mijn talenten wil laten zien. 

Heb je tips voor studenten die in september starten met de lerarenopleiding? 

Blijf vooral rustig en bij problemen: mailen, mailen, mailen!

Wil je zelf nog iets kwijt?

Den deze studeert dit jaar af, whoop whoop!!!

Gerelateerde artikels