Overslaan en naar de inhoud gaan

Studeren en ondernemen: Arne toont dat het kan!

Arne

Arne van Batenburg studeert Communicatiemanagement als student-ondernemer. Hij heeft zijn laatste jaar in twee jaren opgesplitst om meer tijd te maken voor zijn onderneming Startmotion. Als video production agency hebben ze al grote klanten binnengehaald zoals Dimitri Vegas & Like Mike, BMW, Het Laatste Nieuws en VRT. Arne dankt zijn succes deels aan AP Hogeschool, want zonder hun medewerking had hij zijn werk en studies nooit kunnen combineren.

Bijna vier jaar geleden is Arne begonnen aan zijn bachelor Communicatiemanagement. Dankzij zijn statuut student-ondernemer heeft hij het recht afwezig te zijn tijdens de lessen, hoewel Arne daar redelijk in probeert te zijn. Hij moet verder niet deelnemen aan groepswerken, in de plaats daarvan krijgt hij individuele taken. Zo heeft hij al een campagneuitvoering en een paar workshops via Startmotion kunnen doen. Opleidingshoofden Rit De Greef en Giselle Broos zijn volgens Arne twee topdames. Ze zijn ongelooflijk ondersteunend in alles wat hij doet.

“AP is al ongelooflijk meewerkend geweest. Ik ben daar enorm dankbaar voor. Gedurende drie jaar heb ik bijna al mijn opdrachten via Startmotion kunnen doen.”

Student-ondernemer zijn, is 100% aan te raden zolang je er het juiste profiel voor hebt. Als je iets wil opstarten, moet dat wel iets zijn waar je veel voeling mee hebt. Het lijkt aantrekkelijk, maar het is moeilijk te combineren met je studies. Je bent 100% zelf verantwoordelijk voor je eigen opdrachten, agenda, organisatie… Er komen heel veel verantwoordelijkheden bij kijken. Je moet zelf achter je diploma zitten.

arne_van_batenburg_2017_foto1_web.jpg

“De trend ‘ondernemen om te ondernemen’ is iets waar je moet van afstappen. Ondernemer zijn komt als tweede stap. Je hebt eerst een passie nodig en dan kan je een onderneming uitwerken.”

Arne heeft voor Communicatiemanagement gekozen omdat het een algemene vorming geeft. Het is vrij algemeen, je leert reclamecampagnes opstellen, verhalen vertellen, in het hoofd van andere mensen kruipen om verhalen te vertellen… Dat is wat Arne het liefste doet.

Vanaf september 2018 zou Arne fulltime, of ten minste ¾ of halftijds voor Startmotion willen werken. De uren daarbuiten kan hij opvullen met werk in reclamebureaus, waar hij nu ook al voor werkt.

Artikel geschreven door Désiréé De Caluwé, student Journalistiek.

Ook interesse om te ondernemen tijdens je studies? Check onze faciliteiten voor

student-ondernemers

Gerelateerde artikels