Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Landmeten bezoeken BeGeo-congres.

Landmeters op BeGeo-congres

Op donderdag 16 maart 2017 verruilden de studenten landmeten hun normale veldwerk voor een ander boeiend terreinbezoek. Net als talrijke andere deelnemers uit het geo-domein, trokken ze die dag naar Tour & Taxis in Brussel, waar de 2de editie van BeGeo plaatsvond.

Op dit congres, georganiseerd door het Nationaal Geografisch Instituut en technologiefederatie Agoria, was er zowel ruimte voor een bezoek aan de interessante standhouders, als voor lezingen van bekende sprekers. Onder andere minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en astronaut Frank De Winne kwamen aan het woord. Deze uitstap kaderde in het professioneel ontwikkelingsplan (POP) van de studenten, waarmee ze hun eigen groei kunnen opvolgen en ondersteunen.

Ook AP Hogeschool was met een stand aanwezig op deze vakbeurs, zowel voor de studenten als de lectoren een uitstekende mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen in de bedrijfs-, overheids- en onderzoekswereld. Op deze manier zetten onze studenten opnieuw een stap dichter richting de werkvloer, waar ze steeds erg gewild zijn.
Onze studenten spelen immers een belangrijke rol in het opvullen van het enorme tekort aan beroepskrachten in de sector, want landmeten is nog steeds een knelpuntberoep.

Een uitstekende keuze dus wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige opleiding met 100% kans op tewerkstelling!

Gerelateerde artikels