Overslaan en naar de inhoud gaan

Student-ondernemer in the spotlight: Jenthe De Bruyn

student-ondernemer studeren en ondernemen jonge ondernemer ondernemerschapap hogeschool antwerpen jenthe de bruyn jenthly design

Waarom wachten op je diploma om je dromen waar te maken. Dat dacht studente Jenthe De Bruyn tijdens de voorbije lockdown. Met wat extra aansporing van haar ouders zette ze de stap naar student-ondernemer. Nu combineert ze haar bachelor Grafische en Digitale Media - Crossmediaontwerp met haar kersvers grafisch bureau Jenthly Design.  

Hoe is jouw ondernemersdroom gestart?

Ik had al langer het plan opgevat om na mijn studies in bijberoep als grafisch ontwerper aan de slag te gaan. Maar tijdens de lockdown dacht ik: waarom eigenlijk nog wachten? Omwille van corona had ik plots veel meer vrije tijd. Ik heb toen een reeks wenskaartjes ontworpen en dat smaakte meteen naar meer. Mijn ouders hebben me dat extra duwtje in de rug gegeven om mijn passie achterna te gaan en als student-ondernemer te starten. 

Kan je jouw onderneming even kort toelichten?

Jenthly Design is een grafische bureau in volle groei. Momenteel ligt de focus voornamelijk op logo's en branding, maar ik ontwerp ook wenskaartjes. Met dat laatste wil ik in de toekomst zeker meer doen. Ik hou ervan om te ontwerpen voor huwelijken en geboortes, omdat dit unieke en persoonlijke designs zijn. Het is fijn om op maat van de klant te werken en hun ideeën tot leven te wekken. Ik luister echt naar de wensen van de klant en probeer niets te pushen. Die zachte aanpak is echt wel kenmerkend voor Jenthly Design, vandaar ook de knipoog naar het woord 'gently'. 

Heb je nog een tip voor (toekomstige) student-ondernemers? 

Het is eng, maar echt wel de moeite waard. Ik raad iedereen met twijfels aan om gewoon de stap te zetten. 

 

ZIN IN MEER? 

 

Dit artikel kwam mee tot stand dankzij TAKEOFFANTWERP.

Gerelateerde artikels