Overslaan en naar de inhoud gaan

Student-ondernemer Charlotte stelt haar onderneming voor aan minister Muyters

Charlotte en minister Muyters.
© Livestream TakeOffAntwerp

Vandaag was Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie te gast in Antwerpen om extra aandacht te schenken aan student-ondernemers. Steeds meer studenten wagen namelijk de stap, waaronder ook Charlotte Bruyns, studente Communicatiemanagement aan AP die haar onderneming mocht voorstellen aan de minister.

Sinds 2014 worden student-ondernemers in Antwerpen ondersteund door TakeOffAntwerp, een initiatief van Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen in samenwerking met de stad Antwerpen, de Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA en studentenvereniging SINC. Met resultaat, want minister Muyters had enkele opmerkelijke cijfers bij.

Er heerst bij jongeren een groot verschil in attitude tegenover ondernemerschap dan vroeger. "In mijn tijd was het hip om in een rockband te spelen", aldus Muyters, "nu is hip om te ondernemen." Maar liefst 66 procent van de studenten ziet het momenteel zitten om zelf te ondernemen, en dat weerspiegelt zich in de cijfers. "In 2010 waren er 163 studenten in Vlaanderen met een eigen onderneming", zo zei Muyters. "Het verschil met vandaag is enorm. Volgens de laatste cijfers van eind 2018, zijn dat er nu al 4.817."

Brunotte

Eén onder hen is Charlotte, studente Communicatiemanagement bij AP. Zij mocht samen met twee andere student-ondernemers de minister ontvangen in hun natuurlijke habitat: hun kot. Daar vertelden ze elk over hun onderneming. Charlotte startte onlangs met Brunotte, een merk van handgemaakte sjaals en hoofdbanden.

Zelf hechten we enorm veel belang aan het bewust omgaan met mode, voeding, het milieu", aldus Charlotte. "Brunotte werkt hier naartoe en probeert zoveel mogelijk mensen te inspireren en te overtuigen van het bredere belang. Bewust in het leven staan en actief nadenken over wat je koopt, hoe dit geproduceerd is en door en wie, ... "

Wil jij zelf meer weten over ondernemen als student, bekijk dan zeker eens onze pagina voor 'Student-ondernemers', of neem contact op met TakeOffAntwerp.

Gerelateerde artikels