Overslaan en naar de inhoud gaan

Stage bij productiehuis BlazHoffski, Lotte Thomaere ging ervoor!

AP-studente Lotte Thomaere

Lotte Thomeare studeerde in 2015 af in de richting Commerciële communicatie. Nadat ze op haar stage leerde werken met grafische programma’s koos ze ervoor om een banaba Grafische en Digitale Media te volgen op AP. Met veel plezier kijkt Lotte terug op de stage die ze in haar laatste jaar volgde.

 

“Al van in het begin wist ik dat ik graag stage zou lopen in een productiehuis. Toen we dan uiteindelijk onze keuze mochten maken, ben ik dan ook onmiddellijk gaan zoeken naar de verschillende productiehuizen. De naam, look and feel en de programma’s die BlazHoffski maakt, spraken mij enorm aan.”

  Het was enorm leuk om mee te werken aan een programma waar ik zelf een grote fan van ben! 

“Ik heb tijdens mijn stage echt geproefd van het professionele leven. Ik had niet bepaald één takenpakket. Het ging van ontwerpen van grafische ondersteuning voor Ketnet-programma’s tot productieassistente op de filmset. Meer aan het einde van mijn stage mocht ik research doen voor een nieuw televisieprogramma.”

Foute vrienden

“Een van de programma’s die BlazHoffski maakt is “Foute Vrienden”. Een paar weken na mijn stageperiode stond er een strak opnameschema gepland voor het nieuwe seizoen. Daarbij hoort natuurlijk veel voorbereiding. Elke aflevering werd in een ander thema gegoten. Ik moest voor elk thema een nieuwe outfit bedenken en zorgen voor alle attributen. In een vroeger stadium van de voorbereidingen moest ik opnamelocaties zoeken en die contacteren. Tijdens mijn stage werd er al één opname gemaakt voor het programma waar ik bij mocht zijn. Het was mijn taak om de mensen, die specifiek in beeld waren gekomen, aan te spreken en hen bewust te maken van de opnames. Als die mensen geen toestemming geven om de beelden uit te zenden, mogen ze absoluut niet worden gebruikt. Jammer soms, als er net met hen een hilarische scène werd opgenomen. Ik moest hen dus overtuigen om toch toestemming te geven. Het was enorm leuk om mee te werken aan een programma waar ik zelf een grote fan van ben!”

Verkort traject

“Tijdens mijn stage had ik een aantal grafische opdrachten. Ik heb toen ontdekt dat dat iets was waar ik meer van wou weten. Daarom heb ik gekozen om een banaba te volgen (bachelor na bachelor) in de Grafische en Digitale media. Dat is een richting die AP ook aanbiedt, de structuur van de school was ik dus al gewoon. Omdat ik al enkele vakken van die richting heb gevolgd in de opleiding Commerciële communicatie, volg ik een verkort traject. Ik heb dus twee diploma’s in vijf jaar tijd!”

Gerelateerde artikels