Overslaan en naar de inhoud gaan

Slotevent lerarenopleidingen ‘Onderwijsbeurs – Talent van Morgen!’ wervelend succes

Onderwijsbeurs

‘Talent van Morgen’, de onderwijsbeurs van de lerarenopleidingen, bruiste afgelopen donderdag (14/06) van gezelligheid en creativiteit. Op campus Spoor Noord presenteerden studenten hun eindwerkresultaten, professionals en studenten gaven geanimeerde workshops en prof. dr. Stijn Vanheule gaf een verruimende lezing over het toekennen van labels in onze maatschappij.

“Ik onderzocht dit jaar hoe ik gezonde voeding, en meer bepaald groenten, op een aangename en leuke manier opnieuw in het dagelijkse voedingspatroon van kleuters kan integreren”, vertelde Sarah, een laatstejaarsstudente die haar eindwerk voorstelde met zelfgemaakte groentehapjes. De onderwijsmarkt vormde het eerste grote deel van de onderwijsbeurs. Daar presenteerden laatstejaarsstudenten uit de opleidingen Kleuter-, Lager en Secundair Onderwijs van 16 uur tot 18 uur hun eindwerkresultaten aan lectoren, stagebegeleiders, mentoren en familieleden. De studenten brachten tentjes, doeken, stickers, lampen, knutselwerken en ander educatief decoratiemateriaal mee om hun werken voor te stellen.

20180614_162420 - Site.jpg
20180614_162659 - Site.jpg
De onderwijsmarkt vormde een cruciale fase in de studieloopbaan van de studenten, externe bezoekers evalueerden hen dan ook op hun eindresultaat en presentatie. Tijd noch moeite werden gespaard om ieders werk in de kijker te zetten. En wie een knorrende maag kreeg of last had van een droge tong, kon genieten van een walking dinner.

Workshops en Keynote spreker

Aansluitend organiseerden zowel lectoren als studenten een heleboel verschillende workshops over actuele thema’s in de onderwijswereld. De onderwerpen waren even breed als divers, gaande van hoe je best Frans aanleert aan leerlingen in het Lager Onderwijs tot het juist inschatten van vechtend spelen op de speelplaats en in de klas. Deze workshops konden dan ook op heel wat belangstelling rekenen van het aanwezige publiek.

20180614_162738 - Site.jpg

20180614_164746 -Site GDPR appr_0.jpg

Prof. dr. Stijn Vanheule sloot de onderwijsbeurs af met de lezing: Waarom ADHD misschien niet bestaat. De klinisch psycholoog en psychoanalyticus vertelde daarin over de zin en onzin van labels die we als samenleving toekennen, en zette uiteen hoe we daar als maatschappij mee om kunnen gaan.

PicsArt_06-18-04.02.57.jpg

Gerelateerde artikels