Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontwerp student Grafische en Digitale Media pronkt een jaar lang op Antwerpse Handjes

Ontwerp Antwerpse Handjes door AP-student

Een jaar lang zal het ontwerp van AP-student Natan Bylois op de koekendoos van het Antwerpse Handje prijken. De laatstejaars Grafische en Digitale Media heeft met zijn originele ontwerp – en een vleugje nostalgie - namelijk de designcompetitie gewonnen, en Natan strijkt naast de eer ook nog 500 euro op.

Al voor het derde jaar op een rij houdt Antwerpen Koekenstad een competitie waarin op zoek gegaan wordt naar een origineel ontwerp om het Antwerpse Handje te promoten. Dit jaar gaat de hoofdprijs naar AP-student in de Grafische en Digitale Media Natan Bylois, die net zijn laatste examens heeft afgerond en bijna klaar is voor de arbeidsmarkt. “Dit staat nu vooraan in mijn portfolio.”

“Ik maakte mijn ontwerp in de Sinterklaasperiode”, vertelt Natan. “Dat inspireerde me om kinderen op het dak in de voorgrond te zetten, die ook zelf een Antwerps Handje eten. Dat vond ik een leuk detail. Op de achtergrond vind je het MAS, de KBC-toren, de haven en de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal. Ik ben trots om Antwerpenaar te zijn, en dat laat ik ook zien.” Naast de bekende gebouwen, koos de AP-student ook voor een vleugje nostalgie wat kleuren betreft. “De koekjes die ik van mijn oma kreeg, zaten ook in een paarse verpakking.”

Een jaar lang zal Natans ontwerp pronken op de koekendoos waarin de handjes bij verschillende bakkers en chocolatiers in Antwerpen verkocht worden. Samen met nog een aantal andere winnende ontwerpen zal het ook in het Antwerpse straatbeeld opduiken. Maar naast de eer gaat Natan ook lopen met 500 euro aan prijzengeld. “Mooi meegenomen, want deze zomer trek ik met mijn beste vriendin naar New York. De centen zal ik er spenderen aan designworkshops.”

Gerelateerde artikels