Overslaan en naar de inhoud gaan

Modeshow van de lerarenopleiding Mode

Studenten Lerarenopleiding Mode

Op vrijdag 6 juni vormde onze campus Spoor Noord het toneel voor de allereerste AP Fashion Forward - the H&M recycle project.

Alle studenten lerarenopleiding Secundair Onderwijs keuzeoptie Mode gingen het voorbije semester creatief aan de slag met gedoneerd textiel van De Collectie en zetten zo sustainability, recycling en upcycling vanuit de vernieuwde leerplannen om in de praktijk. Mee aan de basis van dit alles lag H&M Foundation, die al meer dan tien jaar werkt rond sustainability in mode en hiervoor in AP Hogeschool een ideale partner zag.

Tijdens een uniek mode-event kregen de studenten de kans om hun creaties aan een modelievend publiek te tonen.

De eerstejaarsstudenten ontwierpen drie accessoires vanuit bestaande materialen. De tweedejaarsstudenten creëerden een iconisch kledingstuk in blue jeans en toonden ook de bomberjacks die ze eerder dit academiejaar maakten. De laatstejaarsstudenten kregen de kans om hun capsulecollectie van drie silhouetten te presenteren op de catwalk.

Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool, nam de rol van gastvrouw met verve op en zetelde in de professionele jury naast Sylvie Vanacker van H&M Foundation, Roberta Pellegriti van JaniTV en enkele bekende bloggers. De meningen waren verdeeld, maar na een geanimeerde beraadslaging kon lector mode Stef Smout - bezieler van het hele event - toch overgaan tot de overhandiging van de prijzen: studenten Maxime Van Roy, Liesbeth Thomaes en Max Thuy krijgen naast een officieel attest van AP Hogeschool ook een rondleiding in de nieuwe showroom van H&M in Brussel aangeboden, waar o.a. een exclusieve preview van de nieuwe collectie op het programma staat en een gesprek met de persverantwoordelijke en de showroomverantwoordelijke. Derdejaarsstudente Kato Theunis (op de foto met haar drie modellen) kreeg daarenboven een vergulde schaar van AP Hogeschool voor haar "Fifties fantasy"-collectie. 

Na de prijsuitreiking konden publiek, studenten en modellen gezellig napraten op de receptie en plannen smeden voor een volgende AP Fashion Forward in 2018!

Gerelateerde artikels