Overslaan en naar de inhoud gaan

"Mijn ervaring met AP-lectoren vormde mij als leerkracht"

AP-alumnus Fabio Severini

Fabio Severini koos voor de lerarenopleiding Secundair Onderwijs en de onderwijsvakken Elektriciteit en Techniek. In 2015 studeerde hij af als leerkracht.

"Vanaf dag één voelde ik me welkom bij AP en bouwde ik een goede band op met mijn lectoren. We zaten op dezelfde golflengte. Een schouderklopje na een stage-opdracht, een korte babbel na de les, af en toe een duwtje in de rug … de lectoren van AP Hogeschool zijn écht begaan met hun studenten. Hun geduld, goede zorgen en positieve instelling vormden mij als leerkracht en wil ik later ook doorgeven aan mijn eigen leerlingen. 

De lectoren van AP zorgen ervoor dat alle studenten uit de lerarenopleiding zich met elkaar verbonden voelen – ze kijken over de grenzen van de onderwijsvakken heen. Ik volg de onderwijsvakken Elektriciteit en Techniek, maar ken ook de studenten die voor andere onderwijsvakken kozen. Zo moedigde één van de lectoren mij aan om deel te nemen aan de Interdepartementale Sportclash, een evenement dat door mijn collega-studenten Lichamelijke Opvoeding georganiseerd wordt. Zo leerde ik weer nieuwe mensen kennen.

Nu ik afgestudeerd ben, wil ik lesgeven in het middelbaar onderwijs en de vakken Elektriciteit en Techniek mee helpen uitbouwen. Ik zou deze job graag combineren met een master Onderwijswetenschappen aan de universiteit. Op termijn zou ik graag aan een hogeschool lesgeven. Mijn visie en ideeën strookten helemaal met die van de lectoren van AP Hogeschool. We zaten op dezelfde golflengte. Wie weet kom ik over enkele jaren wel terug naar AP, niet als student maar als lector?"

Gerelateerde artikels